Vejr

Voldsomt vejr over Danmark

Hvad sker der: Et kraftigt blæsevejr er på vej hen over den sydlige del af Danmark. Der er risiko for, at enkelte steder vil få helt op til vindstød af stærk storm.

Livebloggen er slut for denne gang og opdateres ikke mere i aften. 

Stil spørgsmål

Tyskerne tog de hårdeste stød

Det voldsomme lavtryk, som tyskerne gav navnet Klaus, gav også mest uvejr syd for grænsen. Ganske vist gav "Klaus" også vindstød af stormstyrke flere steder i Danmark, men ikke i det omfang som i Tyskland, hvor der blandt andet er væltet træer og lastbiler.

- I forbindelse med blæsevejr er det ofte i et smalt bælte, man oplever de kraftige vind og vindstød, og denne gang gik vi heldigvis fri. De kraftigste vindstød holdt sig over Nordtyskland, siger Peter Tanev fra TV 2 Vejret.

I Kiel omkring 90 kilometer syd for den dansk-tyske grænse blev der målt vindstød af orkanstyrke. Så voldsomt forløb det ikke i Danmark. Her blev der målt vindstød tæt på stærk storm ved Kegnæs ved Als.

Tæt på vindstød af stærk storm

Ved Kegnæs er der målt 27,9 meter i sekundet. Det er tæt på vindstød af stærk storm. På Falster er der vindstød af stormende kuling på 23,9 meter i sekundet. 

Trafikale problemer

Spørgsmål

Lasse:

Kan vi forvente trafikable problemer i Sønderjylland, eller er det en overdrivelse?

Svar:

Som udgangspunkt ville jeg ikke være bange for at køre ud med hensynstagen til forholdene. Fra Tyskland, hvor uvejrets stærkeste vindfelt ligger lige nu, er der billeder af blandt andet en væltet lastbil og en bus med en kæmpe gren ned over sig. Men i en almindlig bil i Sønderjylland, ville jeg ikke være nervøs. 

Havestole og trampoliner

Spørgsmål

Jan:

Hvor slemt bliver det på Falster?

Svar:

Falster er et af de steder, hvor der inden for få timer vil kunne forventes vindstød af stormstyrke. Det vil altså godt kunne sende havetrampolinen ind til naboen. 

Stormen hedder Klaus

I Tyskland, hvor uvejret for alvor har fat med blandt andet vindstød helt op til orkanstyrke, har man givet det navnet Klaus.

Orkanstød syd for grænsen

Flere stationer i Nordtyskland melder nu om vindstød af stærk storm og Kiel melder vindstød på 35,5 meter i sekundet, hvilket er af orkanstyrke.

35,5 meter i sekundet svarer til 127,8 kilometer i timen. 

Spørgsmål

Jean:

Hvordan ser det ud med København? Det regner nu 🌧, men kan vi også forvente et større regn- og blæsevejr senere🌪, og hvor længe vil det i givet fald stå på? Tak for jeres opdateringer! 👌

Svar:

Mellem 20 og 22 vil man sikkert kunne opleve vindstød af stormende kuling i København. Det vil nok være Kastrup lufthavn eller Drogden, der måler det. Inde midt i byen er det ikke sikkert man oplever vindstødene på samme måde.

Spørgsmål

Mark Honore:

Hvor hårdt forventer i det går på Vestfyn (Ronæs/Ejby)? Yrs model har op til 24 m/s mellem kl. 18-19, mens DMI's Harmonie har 22-23 m/s.

Svar:

Du kan regne med vindstød af stormstyrke over vestlige del af Fyn mellem 17 og 19. 

Tidligt stormstød i Skagen

På vej mod Vadehavet

Lige nu går det som forventet, og vi ser de kraftigste vindstød syd for grænsen. Går det som modellerne viser, vil vi inden for den næste times tid få vindstød af storm ved Vadehavet. 

Uvejret går mod øst

Vindstød af stærk storm i Kiel

Syd for Danmark i Leuchtturm i Kiel blev der vindstød af stærk storm klokken 15.00. Vindstødet var på 29,2 meter i sekundet. Hvis vi er heldige holder det kraftigste vindfelt sig syd for Danmark.

29,2 meter i sekundet svarer til 105 kilometer i timen. 

Værst syd for grænsen

Vindstød af stormstyrke

Blæsevejret er nu ved at kommer ind over Danmark. Klokken 14.30 blev der målt vindstød af stormstyrke ved Kegnæs i Sønderjylland. Vindstødet var på 26,2 meter i sekundet. Det er det samme som 94,3 kilometer i timen. 

Vindstød af stormstyrke er fra 24,5 til 28,4 meter i sekundet efter Beaufort-skalaen. Blæser det kraftigere er det stærk storm. Blæser det mindre, kaldes det stormende kuling.

Snart blæser det op

Vejret har allerede været barsk oplevelse med regn og rusk, men der er voldsommere vejr på vej ind over Danmark hen over torsdag aften.

Dagen startede meget blæsende, og her til eftermiddag blæser det yderligere op.