Vejr

Efter kold morgen - nyd den sidste flotte solskinsdag

I Østjylland nåede temperaturen tirsdag morgen ned på minus 11,3 grader.

I store dele af landet er man tirsdag atter stået op til en kold morgen med udbredt frostvejr.

Den kolde morgen afløses af en flot og solrig dag, som dog kan give et sløret solskin.

I den tørre og klare polarluft, der nu i et par døgn har ligget over Danmark, nåede temperaturen tidligt tirsdag morgen flere steder ned under 7 graders frost.

I Østjylland var det nogle steder endda koldere, og ved Horsens viste termometeret minus 11,3 grader, der er marts måneds foreløbigt laveste temperatur.

Også i Tirstrup på Djursland var det en kold morgen. Her nåede temperaturen ned på minus 8,5 grader, mens der syd for Aarhus blev målt minus 8,3 grader.

På Fyn var det med minus 7,4 grader koldest i Beldringe nord for Odense, mens det øst for Storebælt var Sjælsmark i Nordsjælland, der havde morgenens laveste temperatur. Her viste termometeret ligeledes minus 7,4 grader.

Lidt koldere end normalt

De minus 11,3 grader i Horsens er den laveste temperatur målt i marts siden 2018.

Det er næsten to grader koldere end, hvad vi normalt kan forvente i marts.

Ifølge den nye 30-årige klimanormal for perioden 1991 til 2020 skal vi i en helt normal marts regne med, at temperaturen i løbet af måneden når ned på minus 9,6 grader.

Sidste solskinsdag

Den kolde og klare morgen efterlader stort set hele landet med gode muligheder for solskin, indtil Solen går ned omkring klokken 18.

Der venter de fleste steder således en flot forårsdag, hvor man på trods af den oprindelige polarluft kan lune sig ved hjælp af martssolens stråler.

Højtliggende, tynde skyer vil dog i perioder give den nordøstlige del af landet et sløret solskin.

Temperaturen vil i løbet af dagen blot stige til mellem 3 og 6 grader, så på et skyggefuldt sted vil det trods det flotte vejr føles koldt.

Det flotte vejr skal nydes, inden de kommende dage byder på mere blæsende og regnfuldt vejr.

Tirsdag bliver den sidste flotte solskinsdag i denne omgang, inden fronter med regn og blæst trænger ind over Danmark i løbet af onsdagen.

I den østlige del af landet kan man først på onsdagen dog være heldig at få Solen at se.