Vejr

Tæt på 10 graders frost - men solen kommer til at lune

Marts måneds foreløbigt koldeste morgen afløses af en solrig mandag.

I store dele af landet er man mandag stået op til en kold morgen med frostvejr, som afløses af en flot og solrig dag, som dog kan give et sløret solskin.

I den tørre og klare polarluft, der søndag strømmede ned over Danmark fra nord, nåede temperaturen tidligt mandag morgen flere steder ned under seks graders frost.

I den indre og østlige del af Jylland var det nogle steder endda koldere, og ved Horsens viste termometeret minus 9,7 grader, hvilket er marts måneds foreløbigt laveste temperatur.

Også i Isenvad ved Ikast var det en kold morgen. Her nåede temperaturen ned på minus 9,1 grader, mens der i Billund blev målt minus 8,5 grader.

På Fyn var det med minus 5,4 grader koldest i Årslev, mens det øst for Storebælt var Abed på Lolland, der havde morgenens laveste temperatur. Her viste termometeret minus 6,2 grader.

Normalt er det koldere i marts

De minus 9,7 grader i Horsens er den laveste temperatur målt i marts siden 2018.

Der er dog intet usædvanligt i de frostgrader, som vi stod op til mandag morgen.

Ifølge den nye 30-årige klimanormal for perioden 1991 til 2020 skal vi i en helt normal marts regne med, at temperaturen i løbet af måneden når ned på minus 9,6 grader.

Sløret solskin

Den kolde og klare morgen efterlader stort set hele landet med gode muligheder for solskin, indtil solen går ned omkring klokken 18.

Der venter de fleste steder således en flot forårsdag, hvor man på trods af den oprindelige polarluft kan lune sig ved hjælp af martssolens stråler.

Højtliggende tynde skyer vil dog i perioder give et sløret solskin.

Temperaturen vil i løbet af dagen blot stige til mellem 3 og 6 grader, så på et skyggefuldt sted vil det trods det flotte vejr føles koldt.

Det flotte vejr skal nydes, inden de kommende dage i løbet af ugen byder på mere blæsende og regnfuldt vejr.

Tirsdag bliver dog stadig med gode chancer for lidt sol. Især i den nordlige og østlige del af landet.