Vejr

Nu vender vejret - her rammer slud og vindstød af stormstyrke

Nogle steder kan få vinterlig nedbør, og langs Jyllands vestkyst kan vindstødene nå stormstyrke.

Efter nogle dage med solrigt og køligt forårsvejr sadler vejret i løbet af ugen om. Vi får fra onsdag et større vejromslag, der kan give os både slud, regn og blæst.

I første omgang får vi en solrig start på ugen med kolde nætter, hvor temperaturen flere steder kan nå ned under fem til syv graders frost.

Onsdag vil vi begynde at kunne mærke starten på omslaget til mere ustadigt vejr, når vinden frisker op fra syd, og der gradvist kommer flere skyer ind fra vest, inden der i løbet af dagen også kommer regn og slud i Jylland.

Det er et stormlavtryk vest for De Britiske Øer, der sender sine fronter ind over Danmark med blæst og nedbør, mens det bevæger sig frem mod Nordsøen.

Blæsende og regnfuldt fra onsdag aften

Onsdag aften og natten til torsdag vil fronten passere Danmark, og i den nordlige del af Jylland og i Nordsjælland kan nedbøren falde som slud eller tøsne ved temperaturer lige over frysepunktet.

I resten af landet vil man overvejende få regn.

Det bliver en blæsende nat med op til kuling fra syd og sydøst, og det blæsende vejr fortsætter resten af torsdagen.

Der vil stadig kunne komme regn og byger, mens temperaturen stiger til seks til otte graders varme i takt med, vinden drejer mod sydvest og vest.

Langs Jyllands vestkyst kan vindstødene i løbet af torsdagen nå stormstyrke, men hele landet vil dog få et blæsende døgn.

Det ustadige forårsvejr ventes at fortsætte frem til og med weekenden.

Flere lavtryk og fronter vil passere ind over Danmark fra vest med regn og blæst, og dermed bliver det flotte og solrige vejr, vi oplever netop nu, sat på pause.