Vejr

Kold morgen bliver efterfulgt af solrig fredag

Marts måneds foreløbigt koldeste morgen afløses af blå himmel hele fredagen.

I store dele af landet er man fredag stået op til en kold morgen med frostvejr, som afløses af en flot og solrig dag - uden en sky på himlen.

I den tørre og klare polarluft, der er strømmet ned over Danmark fra nord, nåede temperaturen tidligt fredag morgen flere steder ned under minus 5 grader.

I den indre del af Jylland var det endda koldere, og i Isenvad nær Ikast i Midtjylland viste termometeret minus 8,7 grader, hvilket er marts måneds foreløbigt laveste temperatur.

Også i Skrydstrup ved Vojens var det en kold morgen. Her nåede temperaturen ned på minus 8,1 grader, mens der ved Horsens blev målt minus 7,7 grader.

Normalt er det koldere i marts

De minus 8,5 grader i Isenvad er den laveste temperatur målt i marts siden 2018.

Der er dog intet usædvanligt i de frostgrader, som vi stod op til fredag morgen.

Ifølge den nye 30-årige klimanormal for perioden 1991 til 2020 skal vi i en helt normal marts regne med, at temperaturen i løbet af måneden når ned på minus 9,6 grader.

Solrig fredag

Den kolde og klare morgen efterlader stort set hele landet med blå himmel og solskin, indtil solen går ned.

Der venter således en ualmindeligt flot forårsdag, hvor man på trods af den oprindelige polarluft kan lune sig ved hjælp af martssolens stråler.

Temperaturen vil i løbet af dagen blot stige til mellem 3 og 6 grader, så på et skyggefuldt sted vil det trods det flotte vejr føles koldt.

Det flotte vejr skal nydes, inden weekenden byder på mere blæsende og i perioder også skyet vejr.

Alt tyder dog på weekendvejret forbliver tørt, og især søndag kan der igen være udsigt til sol, efter at endnu en koldfront natten til søndag skal passere Danmark fra nord.