Vejr

Sol på vej - opklaring breder sig ned over Danmark

Kold og tør polarluft er på vej ned over Danmark fra nord.

Efter nogle dage, hvor man i store dele af landet er stået op til tåge og dis, kan vi nu se frem til solrigt vejr, når mere tør luft fra nord blæser ned over Danmark.

En koldfront er torsdag morgen på vej ned over Danmark, og den efterfølges af en opklaring, der fra Nordjylland breder sig ned over resten af landet i løbet af dagen.

De fleste steder er man stået op til skyet vejr, og stedvis er der også tåge, men i den nordlige del af Vendsyssel skinner Solen fra morgenstunden - og det vejr kan man også glæde sig til i resten af landet.

Solen rammer Nordjylland først

I første omgang venter der en formiddag med mest skyet vejr.

Stedvis kan Solen skinne lidt, men det vil primært være i den nordlige del af Jylland, at man kan se frem til en solrig formiddag.

I løbet af dagen breder opklaringen sig videre mod syd, og allerede omkring middagstid vil man i store dele af Jylland have solskin, mens Fyn og Sjælland må vente nogle timer.

I eftermiddagstimerne vil koldfronten have passeret stort set hele landet, og de fleste vil sidst på eftermiddagen kunne nyde det solrige vejr.

Det er dog oprindelig polarluft, der blæser ned over os fra nord, så temperaturerne vil torsdag eftermiddag på trods af det solrige vejr blot nå op mellem 3 og 5 graders varme.

Kold nat - og solrig fredag

I løbet af aftenen vil temperaturen hurtig falde til omkring frysepunktet, og natten til fredag får vi udbredt nattefrost med temperaturer under 5 graders frost.

Fredag venter endnu en solrig dag med blå himmel i hele landet.

Temperaturen vil fredag nå 4 til 6 graders varme.