Vejr

Gråt og tåget, men nogle steder bryder solen frem

Især i Nordjylland bryder solen igennem onsdag, men der er også chance for sol andre steder.

Onsdagen er begyndt grå og kold med tåge i stort set hele landet.

Tæt tåge med sigtbarhed under 100 meter er generende for trafikken, og som det ses af nedenstående grafik, er tågen tæt mange steder.

Sigtbarhed klokken 6.20. Rød med under 100 meter sigt er generende for trafikken.

Man bør være ekstra opmærksom i trafikken, da temperaturerne er under frysepunktet, og rimtågen kan sætte sig på usaltede veje.

Temperaturen er flere steder nået ned under -4 grader, og vi har den koldeste morgen siden 16. februar.

Observationer af temperatur klokken 6.20

Solchancer i eftermiddag

I løbet af formiddagen vil det fortsat være tåget, og tågen letter kun langsomt. Derfor bliver det gråt de fleste steder hele formiddagen. Der er dog chance for, solen nogle steder kan bryde igennem.

Nedenstående prognose har et hul i skydækket i et område fra Esbjergkanten til Vejle og Horsens.

Prognose klokken 8.30

I eftermiddag vil solen bryde frem nogle steder, men mange steder vil lave skyer og tåge fortsat drille forårsvejret.

Prognose klokken 14.

Bedst chance for sol er der i Nordjylland, hvor vinden rører mere på sig end i resten af landet. Her er vinden op til frisk, mens den er ret let i resten af landet. Det er en af grundene til, at solen har svært ved at bryde igennem. Når vinden er frisk, er der større omrøring, hvilket får tågen til at lette eller bryde helt op.

I kystnære områder med svag pålandsvind skal man ikke forvente sol onsdag. Ovenstående prognose har opbrud i skydækket mange steder over land, mens andre prognoser har skyerne til fortsat at dominere. Det er derfor usikkert, hvor meget solen kommer igennem.

I områder med tåge vil termometrene blot vise cirka 3 garder, og med solens hjælp kan man lokalt komme op på 7 grader onsdag eftermiddag.