Vejr

Forår og dagsfrost på samme tid i Danmark

Stadig tæt tåge flere steder til eftermiddag og igen til aften

Der er voldsomme kontraster i vejret i Danmark onsdag - i nogle tilfælde over få kilometer.

Vejret spænder fra vinter og rimtåge til forår og solskin.

Det er helt klassisk tidlig forår i Danmark, og alligevel er det meget fascinerende, at vejret kan variere så meget over korte afstande.

Her onsdag eftermiddag er man på 10 grader i Store Jyndevad tæt ved grænsen og på Anholt i Kattegat ligger man på -1 grader.

Temperatur kl. 14 i Danmark onsdag, kæmpe kontraster over korte afstande.

Solen skinner fra en skyfri himmel over store dele af Jylland, og omvendt har man tåge og frostgrader på Anholt og Samsø.

Det er fra skønt forårsvejr til træls og fugtigt vintervejr.

Nu er der alligevel 250 kilometer fra Anholt til Store Jyndevad, men kontrasterne er næsten lige så store på meget kortere afstande.

På vestfyn lå man her til eftermiddag på 0 grader ved Assens, her snakker vi om en afstand på kun 50 kilometer, hvor vejret varierer 10 grader, fra forår til vinter.

Store dele af landet er indhyllet i lave skyer og tåge ved frokosttid.

På satellit billedet kan man se, at opklaringen tager tid i det tidlige forår, ved frokosttid er det stadig kun få, der har fået solen at se. Op af eftermiddagen er meget af Jylland klaret op, og der er opstået store huller til solen på Sjælland.

Der er mange steder i landet, hvor tågen har fået lov at bestå meget af dagen, og der ikke har været spor forår i luften.

Stadig tæt tåge flere steder kl. 14.15, til havs er det rimtåge flere steder.

Omkring Fyn og Sjælland samt på Sydhavnsøerne og på Bornholm er der her til eftermiddag stadig tåge, enddog også tæt tåge flere steder.

Storebælt kl. 13 onsdag, tåge over skyer ligger under toppen af pylonerne.

Solen vil nok komme igennem flere steder her sidst på eftermiddagen, men ikke alle steder får man smag af forår.

I løbet af aftenen og natten kan der igen dannes tåge flere steder, men det forsvinder ret hurtigt torsdag når en koldfront passerer fra nord.

Når tågen letter eller dannes kan det virkelig være smukt at se på, nederst her video fra Rasmus Bjerner der var ude at fange morgentågen ved Ejer Bavnehøj.

Morgentåge set fra Ejer Bavnehøj, Foto: Rasmus Bjerner