Vejr

Hamborg slår ekstrem vejrrekord

Mandag nåede temperaturen over 21 grader, og man slog for anden dag i træk varmerekord for februar.

Den forårsvarme der herhjemme mandag fik termometeret op på 15 grader for første gang så tidligt på året, var endnu varmere syd for grænsen.

I Hamborg, 150 kilometer syd for Danmark, blev der slået ny varmerekord for februar. Neuwiedenthal i det vestlige Hamborg målte 21,1 grader.

Varmerekorden var kun en dag gammel, da man søndag målte 17,4 grader. Her slog man den hidtidige rekord med 0,2 grader. Den rekord blev mandag eftermiddag slået med yderligere 3,7 grader. Det er en ekstrem overskridelse af den gamle rekord.

Varmt i næsten hele Europa

Som det fremgår af nedenstående grafik, så er det i den centrale del af Europa, det sydlige Skandinavien og ved Balkan betragteligt varmere end normalt.

Temperaturer i Europa.  Tal viser temperaturerne, og farverne viser, hvor koldt eller varmt det er, i forhold til det normale for årstiden.

Vejrændringen er sket i sidste uge. For to uger siden var det ligesom i Danmark, rigtig vinterkoldt i store dele af Europa. Nu er det pludselig blevet forårsvarmt.

Forårsvarme får folk til stranden på en vinterdag. Enex: BE RTL TVI Video: Jens Ringgård Christiansen

Det har naturligvis fået mange til, at komme ud og nyde den lunere luft. I Holland og Belgien har man målt over 18 grader de seneste dage. Frankrig har ligesom Tyskland haft termometrene over 20 grader.

I det østligste Europa er det koldt. I Moskva har man målt -30 grader mandag. Det er 20 grader koldere end det normale.