Vejr

Usædvanlig varme rammer Danmark

Termometrene når nogle steder op mellem 12 og 14 grader, mens andre må nøjes med 4 grader.

Mange danskere synes, februar er drøj og længes efter forår. Nu er forårsfornemmelserne ankommet, og søndag vil termometrene nogle steder nå op mellem 12 og 14 grader.

Det er vejr, vi normalt tidligst ser en måned længere inde i foråret. Og ekstra usædvanligt fordi vi for blot en uge siden havde minus 19 grader og vintervejr over landet.

Temperaturer søndag eftermiddag klokken 14.

Der vil dog være store forskelle. Lørdag målte Store Jyndevad i Sønderjylland 12,8 grader, mens man ved Anholt Havn kun nåede 4,0 grader. Det er det samme billede søndag.

Nær kyster med pålandsvind vil temperaturen i høj grad påvirkes af det kolde havvand, mens man langt fra sydvendte kyster let får over 10 graders varme. I den sydlige del af Jylland vil temperaturen nå op omkring 14 grader.

Varmerekorden for februar lyder på 15,8 grader og er blevet målt i 1990 og 2019.

Dagslængden er øget med tre timer

Der er dog mere end temperaturen, der vil give forårsfornemmelser. Dagslængden er steget med knap tre timer i Gedser og næsten tre en halv time i det nordligste Danmark.

Data om solopgang og solnedgang for Skagen og Gedser 21. februar 2021.

Når man opholder sig i solen, er oplevelsen også blevet en helt anden end tidligere på vinteren.

Solen når mere end dobbelt så højt op på himlen

Det varme vintertøj kan blive i garderoben, og en lettere jakke kan tages i brug. Ved midvinter når solen kun 11 grader over horisonten, men nu har solen meget mere kraft, og solstrålerne ankommer fra en sol 25 grader over horisonten.

Prognose klokken 10.

I formiddagstimerne vil det være stedvis skyet og diset, men vejret bliver bedre i løbet af dagen, og i eftermiddagstimerne vil solen dominere.

Nogle steder bliver himlen blå og til tider skyfri, men der vil særligt i Jylland også være højthængende skyer. Himlen bliver mælkehvid, men fornemmelsen af forår er intakt.

Den varme vintervejr fortsætter ind i den nye uge, hvor nogle prognoser viser endnu varmere vejr.