Vejr

Årets varmeste dag på vej – her kan man få 13 grader

Store kontraster henover landet. Se om du får 13 eller 5 grader.

Varm luft for årstiden strømmer op over Danmark lørdag, og det vil med sikkerhed give årets indtil nu varmeste dag.

TV 2 VEJRET forventer, at mange kommer til at opleve over 10 grader for første gang denne vinter, men der er også en stor del, som bliver snydt for forårsfornemmelser i dag.

I en normal februar kan vi lige forvente at ramme cirka 10 grader. Lørdag vil store områder få over 10 grader i Jylland, og i det sønderjyske kan termometeret vise 13 grader hen ad eftermiddagen.

Der er dog store kontraster henover landet. På øerne er det generelt noget køligere, og kun langt mod nord på Fyn og Sjælland kan man nærme sig 10 grader om eftermiddagen.

Jo tættere vi rykker på vandkanten og det iskolde vand, jo lavere vil temperaturen blive. Står du helt ude ved en sydvendt kyst, vil temperaturen ikke komme meget over 4 til 6 grader. Meget langt fra forårsfornemmelser.

Dagen starter grumset

Lørdagen starter ud med mange skyer, men temperaturen er allerede fra morgenstunden høj. Vi ligger på 2 til 7 grader, der er noget af en kontrast i forhold til sidste uge, hvor vi stod vi op til -18,7 grader.

Der er en risiko for lidt småregn mod nord i starten af dagen, men gradvist vil det klare op fra syd. Opklaringen er dog lidt langsom til at brede sig, så i flere egne af landet må man væbne sig med tålmodighed.

Flere steder skal vi over middag, før det for alvor begynder at bryde op, og nogle steder vil solen først komme igennem ved en 14 eller 15-tiden.

Når solen bryder igennem, vil himlen ikke være helt blå, der vil være en del højtliggende cirrusskyer, der giver et sløret skær på himlen i perioder.

Vinden er ikke så kraftig lørdag og blæser kun svag til jævn fra syd. Ved kyster med pålandsvind vil den dog være kraftig nok til at gøre det endnu koldere.

Så lørdag er ikke alle steder sol og varme, der er store kontraster, og mange kan komme til at føle sig snydt for forår. Der er dog gode muligheder for sol og endnu højere temperaturer søndag og mandag.

Alle steder i landet har man mulighed for at få lidt ekstra farver på solnedgangen, da den varme luft over landet i dag stammer fra Sahara, og der kan være sand i luften, der gør solnedgangen ekstra orange.