Vejr

Vinteren vil ikke helt slippe - men nogle steder kan man få op til 10 grader

Mens det stadig er vintervejr i Nordjylland, kan man få vinterens hidtil varmeste dag i Sydvestjylland.

Torsdag er man i store dele af landet stået op til dis og tåge, mens sneen smelter ved temperaturer lige over frysepunktet.

I Vendsyssel er det dog stadig vintervejr med temperaturer omkring frysepunktet - men også her sætter tøvejret ind i løbet af dagen.

Der er fra morgenstunden store temperaturforskelle hen over landet.

I Sydvestjylland har termometeret rundet 6 graders varme, mens det i Skagen stadig er frostvejr, og selvom varmen presser alvorligt på, kan der i løbet af dagen stadig falde sne i det nordligste Vendsyssel.

Op til 10 graders varme

Torsdagens vejr bliver i det meste af landet præget af gråvejr med tåge og dis. I de nordlige egne kan der stadig komme lidt nedbør, ellers ventes overvejende tørt vejr.

Temperaturen stiger i løbet af dagen til mellem 3 og 8 graders varme. I Vendsyssel og i Nordsjælland får man blot temperaturer lige over frysepunktet, mens det i Sydvestjylland og i det sydligste Sønderjylland kan blive varmere.

Her kan temperaturen i løbet af dagen stige til 10 graders varme.

Når temperaturen et sted i landet er 9,9 grader, vil det være både årets og vinterens hidtil varmeste dag.

Det pludselige tøbrud kan mange steder give oversvømmede marker og veje. Det er kombinationen af en endnu frosthård jord, regnvejret og den smeltende sne, der giver den overhængende fare for, at store mængder vand stedvis kan give oversvømmelser - og efterhånden også forhøjet vandstand i åer og vandløb.

Varmere i weekenden

Mens kulden stadig holder stand i den nordligste del af landet, vil endnu et regnvejr i nat passere Danmark efterfulgt af mildning til hele landet.

I løbet af weekenden vil endnu varmere luft blæse frem mod os fra sydvest. Det kan ifølge de seneste prognoser sende temperaturen op omkring 10 til 12 grader på søndag, hvor der tilmed er gode chancer for sol.

Det er helt forårsagtigt vejr, der kommer blot kort tid efter, at Danmark har oplevet det koldeste vintervejr i ni år.