Vejr

Her er man stået op til store mængder sne

I Nordjylland er der faldet over 20 centimeter sne siden tirsdag aften - og det sner stadigvæk.

Mens vi i størstedelen af Danmark har hørt regnen tromme mod ruderne i nat, og kan se flere plusgrader på termometret, så er det fortsat vintervejret, der fører sig frem i Nordjylland.

Radar - nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores online-vejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. Få en prognose for, hvor vejret er på vej hen. 

Se vores nedbørsradar her

Siden tirsdag aften har det sneet tæt - og i perioder også med fygning, der stedvis har dannet store driver.

Uofficielle målinger af snedybden viste allerede sent tirsdag aften, at der var faldet op mod 15 centimeter sne, og da det har sneet stort set hele natten igennem. er der nu meldinger om over 20 centimeter sne, hvor der ligger mest.

Det er betydeligt mere sne end hvad der faldt i forbindelse med snevejret, der ramte store dele af Danmark mandag.

Allerede tirsdag aften var der målinger af 15 centimeter sne. Siden har det sneet endnu mere.

Sneen slipper kun langsomt sit tag

Selvom snevejret efterhånden vil aftage i styrke, så vil der gå noget tid før det stopper helt med at sne i Vendsyssel. Først i løbet af formiddagen vil snevejret de fleste steder være ophørt, men allerlængst mod nord kan der være sne i luften en stor del af dagen.

Tirsdag morgen klokken 8 foretager DMI officielle målinger af snedybderne, der kan vise sig at være de største, der er målt denne vinter herhjemme. Den hidtil største officielle snedybde denne vinter er målt på Bornholm med 22 centimeter sne.

Over den nordøstlige del af Sjælland er der i perioder også faldet sne natten til onsdag - og der er meldinger om lidt over fem centimeter, hvor der er kommet mest.

Masser af sne onsdag morgen i Nordjylland.

Regn og isslag i andre dele af landet

Ligeså barskt vintervejr man har haft i Nordjylland, ligeså drivende vådt har det været i store dele af resten af landet.

I løbet af de sidste 24 timer - fra tirsdag klokken 7 til onsdag klokken 7 - er der faldet 21 millimeter regn i Aarhus, og flere andre steder i Danmark er der registreret mellem 15 og 20 millimeter regn.

Både tirsdag aften og natten til onsdag har der i perioder været isslag, hvor regndråber holder sig flydende ved en temperatur under frysepunktet. De fryser til gengæld til is, hvis de rammer overflader, der er under frysepunktet, og kan dermed gøre overflader meget glatte.

Onsdag kommer i store dele af landet til at byde på diset og tåget vejr, og i dagens løb skal et nyt regnvejr brede sig ind over Danmark, der igen kan falde som sne i Nordjylland - og lokalt også i Nordsjælland.