Vejr

Vi kan få over 10 grader i weekenden

Betydeligt varmere luft har kurs mod Danmark.

Vintervejret er snart en saga blot og gør nogle af sine sidste krampetrækninger tirsdag, hvor der kan falde sne i Nordjylland og måske i Nordsjælland.

Det er varmere luft, der efterhånden giver kulden kamp til stregen, og i løbet af de næste par dage vil betydeligt mildere vejr blæse op over Danmark fra sydvest, viser prognoser.

I første omgang giver det beherskede plusgrader i dagtimerne og let frost om natten, men når vi når frem til den kommende weekend, kan der blive skruet noget op for temperaturen.

Lørdag kan temperaturen stige til 10 graders varme, hvor det bliver lunest. Endnu lunere bliver det søndag, hvor termometrene i dele af Danmark kan vise 12 graders forårsagtig varme.

Forventede dagtemperaturer lørdag eftermiddag.

Tilmed ser det på nuværende tidspunkt ud til, at der kan komme en del solskin, og da der samtidigt ikke vil være megen vind, vil man for alvor kunne mærke februarsolen varme. Solhøjden næste weekend svarer til den solhøjde, vi oplever omkring 20. oktober.

Søndag kan temperaturen enkelte steder nå 11-12 graders varme.

De høje temperaturer kommer i forbindelse med etableringen af et højtryk over det sydøstlige Europa. Det vil i samarbejde med et lavtryk over Nordatlanten sikre store dele af Nordvesteuropa tilstrømning af varm luft for årstiden fra sydvest.

Skyer og dis kan drille

Der er dog også ugler i mosen.

På denne tid af året - og navnlig efter en længere periode med koldt vintervejr - kan de første frembrud af varmere luft ofte resultere i mange skyer samt dis og tåge.

Femdøgnsskema fra TV 2 VEJRET udsendt 16. februar 2021.

Det skyldes, at den varme og relativt fugtige luft, der strømmer op til Danmark, bliver afkølet af kolde farvande og relativt kolde overflader, og dermed fortættes vanddampen i luften til dis og tåge.

Denne dis og tåge kan genere en stor del af dagen, inden solen får held til at fordampe den. Ved kystnære områder er det dog sandsynligt, at dis og tåge kan blive liggende hele dagen, og her vil man blot opleve temperaturer på få graders varme.

Det er dog helt sikkert, at betydeligt lunere luft har kurs mod Danmark, og selvom prognoserne er forbundet med usikkerhed, kan det mere forårsagtige vejr måske fortsætte ind i starten af uge 8.