Vejr

Ny uge starter med vintervejr - sne og fygning på vej mod Danmark

Risiko for sneglatte veje i store dele af landet i løbet af mandagen.

Efter flere ugers koldt vintervejr over Danmark strømmer lunere luft nu frem mod os. Det giver mandag et udbredt snevejr, der med risiko for snefygning breder sig ind over landet fra vest.

Mandagens snevejr er det første af en række angreb på vinterkulden, og vi skal ind midt i den kommende uge før, at mildningen for alvor slår igennem.

I første omgang er det et frontsystem, der fra vest skal ind over os i løbet af mandagen. Det har lun luft til at blæse op meget tæt på Danmark, men frostvejret og sneen vil fortsætte i store dele af landet.

Det meste af den nedbør, der kommer vil således falde som sne, men en overgang er der også risiko for isslag.

Begynder i Jylland

Sammen med opfriskende vind fra syd og sydøst vil nedbørsområdet nå frem til Jylland i løbet af formiddagen, hvor snevejret først vil sætte ind.

Herfra breder snevejret sig videre mod øst, og det vil i løbet af de tidlige eftermiddagstimer nå ind over Fyn og frem til Storebælt.

I Jylland og på Fyn får man således vedvarende snefald det meste af eftermiddagen, og med den op til friske søndenvind er der også risiko for snefygning.

Dermed er der også risiko for sneglatte veje i hele den vestlige halvdel af landet.

Sne og fygning over den østlige del af landet

I løbet af de sene eftermiddagstimer og ud på aftenen vil vintervejret brede sig videre mod øst, så der også kommer sne og snefygning i hele den østlige del af landet.

Der venter således en meget vinterlig mandag aften på store dele af Sjælland samt Lolland og Falster.

I den vestlige halvdel af landet hører snevejret op i løbet af aftenen, og vinden vil aftage.

Nogle steder kan der en overgang falde isslag, inden nedbøren hører op. Det gælder især de sydvestlige og sydlige egne.

Står op til vintervejr - og risiko for tåge

I løbet af natten hører snevejret gradvist op. Det kan dog fortsætte på Bornholm.

Samtidig drejer vinden i den sydvestlige del af landet mod sydvest og vest, og her kan temperaturerne stige til et par graders varme.

Det betyder, at der hen over snedækkede områder i den sydvestlige del af landet i løbet af natten kan dannes tåge, mens man i resten af landet tirsdag vil stå op til snedækkede landskaber og stor risiko for, at der fra morgenstunden er sneglatte veje i hele den nordøstlige del af landet.

Tirsdag kommer et nyt nedbørsområde ind over Danmark fra vest.

Det meste af nedbøren vil falde som regn, men der er en overgang igen risiko for isslag, og i den nordlige del af landet kan det meste af nedbøren endda falde som sne.