Vejr

Vinterferien begynder med smukt skøjte- og kælkevejr

Weekenden byder på stille og solrigt vejr, men også dybfryser-temperaturer og lokal rimtåge.

Vinterferien begynder for mange i dag, og vejret kan næsten ikke blive smukkere. Weekenden bliver solrig, og da luften står ret stille kan vejret nydes til fulde. Mange steder i landet er der snesække, og isen på søerne bliver tykkere og tykkere. Derfor kan vintervejret nydes i snelandskab eller på sikker is.

Flere steder i landet er isen erklæret sikker, så der er mulighed for at stå på skøjter. Dog bør man sikre sig, at skiltene siger, at isen er sikker, inden man bevæger sig ud på sin lokale skøjtebane.

Skyfri lørdag med tøvejr trods -18 grader om morgenen

Ligesom fredag vil vi lørdag morgen igen få dybfryser-temperaturer. De laveste temperaturer ventes at ende omkring minus 18 grader. Det er næsten lige så koldt som fredag morgen, hvor vi fik den koldeste morgen i ni år.

Prognose af temperatur lørdag morgen.

I løbet af lørdagen vil temperauren stige til omkring frysepunktet. Områder med snedække ventes fortsat at bibeholde frost, mens termometrene stedvis kan nå lige over frysepunktet i områder uden sne på jorden.

Prognose lørdag klokken 13:30. Solrigt vejr med ret svag vind og temperatur omkring frysepunktet.

Søndag med rimtåge, men fortsat meget sol

Både lørdag og søndag er det et højtryk over Danmark, der sørger for det smukke vintervejr. Søndag bliver mange steder lige så smuk som lørdag, men der er lidt ugler i mosen. Vinden vil friske op nær Vestkysten og der vil stedvis dannes rimtåge og lave skyer. Det er på Fyn og i Sønderjylland, at der er størst risiko for lokal rimtåge og lave skyer.

Vejrkort søndag 14. februar. Solrigt vejr i Danmark med temperatur omkring frysepunktet.

Søndag byder igen på morgentemperaturer ned til minus 18 grader og let tøvejr nogle steder i eftermiddagstimerne.

De næste morgener vil termometrene nå ned omkring -18 grader nogle steder. Foto fra Allerød fredag morgen.

Både lørdag og søndag kan man derfor nyde det smukke danske vintervejr. Det er en trøst til de mange danskere, der normalt vil tage afsted på skiferie i weekenden op til uge 7.

Snevejret vender tilbage efter weekenden

Vejrudsigten for weekenden er sikker, men allerede mandag begynder prognoserne at variere meget. Det er fordi højtrykket, som ses på ovenstående grafik, langsomt forsvinder. Det betyder, at fronter fra vest kan begynde at ramme Danmark. Hvordan det sker, er der stor uenighed om i prognoserne. Mandag ventes endnu meget sol i øst, men måske kommer der sne til Jylland.

Femdøgnsskema fra 13. til 17. februar 2021.

De følgende dage vil nye fronter fra vest presse på, så der kan komme perioder med sne til især Vestdanmark.