Vejr

Vi har haft den koldeste nat i fire år

Flere steder er der også faldet sne i nattens løb.

Vintervejret fortsætter med at gøre sig bemærket over Danmark, og den forgangne nat har været den hidtil koldeste denne vinter.

I Billund faldt temperaturen onsdag aften til minus 13,9 grader, hvilket er den laveste temperatur, der er målt i Danmark i fire år.

Radar – nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores onlinevejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. Få en prognose for, hvor vejret er på vej hen. 

Se vores nedbørsradar her

Ikke siden 16. januar 2017, hvor der blev målt minus 14,1 grader i Isenvad, har vi oplevet tilsvarende kuldegrader herhjemme.

Natten til onsdag blev også iskold i Karup i Midtjylland, hvor temperaturen faldt til minus 13,0 grader. Den kolde nat skyldes kombinationen af kold luft, aftagende vind, snedække på jorden og perioder med klart vejr.

Der er faldet mere sne flere steder

For at sætte en tyk streg under, at det for alvor er vinter, er man flere steder i Danmark vågnet op til snefald - igen.

Som tilfældet har været det de foregående dage, så er det snebyger, der er dannet over Østersøen og Kattegat, der har givet anledning til fornyet snefald i nat - og torsdag morgen.

Både i Østjylland, på dele af Fyn, den nordvestlige del af Odsherred samt på Bornholm har det sneet en stor del af natten. Visse steder er der faldet mellem fem og ti centimeter nysne i løbet af natten.

Endnu en iskold dag i vente

Selvom temperaturen gradvist stiger i dagens løb, så bliver torsdag formentligt den hidtil koldeste dag i kuldeperioden, der for alvor begyndte 1. februar. Mange steder vil temperaturen højest nå op mellem to og fem minusgrader, men i store dele af landet får man også solen at se i lange perioder.

Der vil dog fortsat kunne falde snebyger i de før nævnte områder dagen igennem.

Natten til fredag kan blive endnu koldere - og temperaturen kan falde til under 15 graders frost.