Vejr

Iskold uge med blæst og snebyger – her kan de få 25 centimeter

Den kommende uge står i vinterens tegn.

Næste uge bliver en rigtig vinteruge. Det bliver koldt, og der er mere sne på vej til næsten hele landet.

- Da der vil være dagsfrost og relativt meget vind, er der også stor sandsynlighed for, at både den sne, der ligger, og den der falder, blæser rundt og skaber fygning, forklarer meteorolog ved TV 2 VEJRET Andreas Nyholm.

En stor del af snefaldet vil komme som byger. Det betyder, at nogle vil kunne få rigtig meget, mens man måske bare ti kilometer væk ikke får noget.

Søndag til onsdag er der risiko for snefygning i den sydlige del af Danmark, og TV 2 VEJRET varsler for snefygning i det sydlige Jylland, hele Fyn og den sydlige halvdel af Sjælland.

Bornholm og dele af Østjylland vil komme med i varslet i løbet af ugen.

Både Tyskland og Holland har lige nu meget kraftigt snefald med mellem 10 og 30 centimeter mange steder samt snefygning.

- Det lavtryk truede en overgang også med at ramme Danmark, men er gået syd om landet. Det er lidt vores sne, som de får lige nu, siger Andreas Nyholm.

Østersøregionen kan imidlertid godt få et svirp af halen, og i kombination med snebyger vil særligt Bornholm kunne få op til 25 centimeter sne i næste uge.

Også omkring Lillebælt og lidt mod nord kan der ventes godt med sne. Ikke samme mængder som på Bornholm, men op til ti centimeter.

Sneen ved Lillebælt skyldes ligesom sneen på Bornholm, at den kolde luft kommer ind fra nordøst. På Bornholm går den hen over Østersøen. Ved Lillebælt går den hen over Kattegat.

Kun det yderste nordvestlige Jylland vil gå helt fri og formentlig ikke få sne overhovedet. Der kan dog godt opstå overraskelser og dermed også uventede snefald med den iskolde luft, der ligger hen over Danmark.