Vejr

Her kan sneen skabe problemer i natte- og morgentimerne

Voldsomt vejr med risiko for snefygning flere steder i den sydlige del af landet.

Flere steder i den sydlige del af landet meldes der først på aftenen om snestormslingende tilstande med snevejr, kraftig blæst og snefygning.

Det voldsomme vejr ser ud til at forsætte i aften og i nat.

- Flere steder er der allerede kommet over 10 centimeter sne. Det er blandt andet sket ved Ejby syd for Odense, men også i trekantsområdet er der kommet pænt med sne. Her er der meldinger om syv-otte centimeter sne, siger Peter Tanev fra TV 2 Vejret.

I det hele taget har Sydjylland, Fyn og Sydsjælland fået sne en stor del af dagen, og den er nu begyndt at fyge på grund af faldende temperaturer og kraftig vind.

TV 2 Vejret har fået flere meldinger om et vejr, der minder om en lille snestorm - blandt andet fra meteorolog ved TV 2 Vejret Anders Brandt.

- Det minder om en lille snestorm med et snevejr, der nu varer på snart 12. time, og med kuling fra øst er det også begyndt at fyge. Hernede i Sønderjylland er det helt klart det kraftigste snevejr siden marts 2018, lyder det fra Anders Brandt.

Video af Anders Brandt fra Sønderjylland. Video: TV 2 Danmark

I aften vil det forsat kunne komme sne den sydlige halvdel af landet. Lokalt kan der komme fem til ti centimeter. Sneen vil blive liggende, for den falder ved to-tre graders frost.

I løbet af natten vil snevejret trække længere og længere mod syd, og sidst på natten og i morgen tidlig vil det nok kun berøre de sydligste egne.

Snevejret lå midt på dagen tværs over Danmark med mest sne til den sydlige del af landet.

Nordjylland og Nordsjælland vil få tørvejr. Det er til gengæld også her man vil få det koldeste vejr.

- Mens temperaturen mod syd vil ligge lige under frysepunktet, forventes temperaturen mod nord at kunne komme ned på fem til otte graders frost, siger Peter Tanev.

Frostvejret vil sammen med den friske til hårde vind betyde, at der er risiko for snefygning og dannelse af snedriver flere steder mod syd, hvilket kan give udfordringer i trafikken.

I aften og i nat vil kulden sammen med vinden fra øst kunne give snefygning flere steder.

Risikoen for snefygning er størst i Sønderjylland, på Sydfyn og Sydsjælland. Det er her, der er faldet mest sne i løbet af dagen, og det er her snevejret kan forsætte.

Det vil især være i Sønderjylland, på Sydfyn og Sydsjælland at risikoen for snefygning er størst, det er her der er faldet mest sne i løbet af dagen og det er her snevejret kan forsætte.

Her kan snefygningen for alvor skabe problemer.