Vejr

Vi har haft den koldeste nat i tre år

Derudover har det været den koldeste februarnat i seks år.

Vinterkulden har nået sin foreløbige kulmination over Danmark natten til tirsdag, hvor der er målt de hidtil laveste temperaturer denne vinter.

Med iskolde minus 12,7 grader i Horsens i Østjylland fik den hidtil laveste temperatur denne vinter på minus 11,9 grader 16. januar (også målt i Horsens) ben at gå på.

Horsens har været skarpt forfulgt af Isenvad i Midtjylland, hvor DMI's vejrstation har målt minus 12,5 grader. Derefter følger Skrydstrup i Sydjylland, hvor temperaturen har været nede på minus 12,0 grader.

Hele otte steder har temperauren været under 10 minusgrader natten til tirsdag.

Lavest målte temperaturer natten til tirsdag. Vi har haft vinterens foreløbigt koldeste nat.

På Fyn nåede temperaturen ned på minus 7,2 grader i Årslev, mens det koldeste sted på Sjælland var i Holbæk, hvor temperaturen faldt til minus 6,2 grader.

På Lolland-Falster, Østsjælland og Bornholm har det derimod været en noget mindre kold nat. Her har temperaturerne blot været nede på mellem én og tre frostgrader i nat, primært som følge af en sydøstlig vind, der i lang tid transporterede lunere luft fra Østersøen ind over området.

Koldeste nat i tre år - og koldeste februarnat i seks år

Nattens lave temperaturer gør det til den koldeste nat i Danmark i knap tre år. Ikke siden der blev målt minus 12,9 grader i Abed på Lolland 2. marts 2018, har vi haft lige så lave temperaturer i Danmark.

Koncentrerer vi os derimod kun om februar, så skal vi tilbage til 2015 for at finde en koldere februarnat. For seks år siden blev der målt minus 13,6 grader i Aars i Himmerland natten til 4. februar.

Vejrkort for tirsdag klokken 14. Det bliver endnu en dag, hvor de fleste får solen at se - og temperaturerne stiger til omkring frysepunktet.

Tirsdag byder på solskin flere steder

Mange steder især i Jylland er der rimtåge flere steder - men i løbet af formiddagen forventes det, at tågen vil lette. Derfor venter der de fleste danskere en hæderlig tirsdag med mulighed for at se solen i perioder.

Temperaturen stiger til omkring frysepunktet, og vinden bliver blot let til jævn - primært fra nordøst. Det er sidste dag, hvor det holder tørt i det meste af landet - allerede tirsdag kan der komme sne og måske slud til den sydlige del af Danmark.