Vejr

Her kan der falde snebyger mandag

Der er stedvis rimtåge og sneglatte veje i trafikken mandag morgen.

Efter en uge med mere mildt vejr, er vinteren vendt tilbage. Mandag morgen er der faldet snebyger flere steder i den nordlige og centrale del af Jylland, og der er også meldinger om sne flere steder på Sjælland.

Her kan du se, hvor der er byger netop nu. I Østdanmark og den nord- og østlige del af Jylland kan man forvente snebyger i dag.

I Sønderjylland meldes der om stedvis rimtåge, og der er meldinger om glatte veje i hele landet. Man bør derfor køre forsigtigt, hvis man skal køre til arbejde mandag morgen. Du kan her se meldinger om den aktuelle trafik fra vejdirektoratet.

Kold og rolig mandag med stedvise snebyger

Luften over Danmark er lidt køligere end i weekenden, og mandag morgen og formiddag vil termometrene mange steder holde sig under frysepunktet. Som det fremgår af nedenstående grafik, kan man især i Nordjylland få snebyger. I området, hvor der på grafikken er sol, er der først på formiddagen stor risiko for rimtåge.

Omkring middag vil termometrene placere sig fra omkring frysepunktet, og der vil fortsat falde byger nogle steder. Bygerne vil afhængigt af temperaturen falde som sne, slud eller regn.

Om eftermiddagen når temperaturen generelt op mellem frysepunktet og tre grader, ved kyststationer med pålandsvind måske endda lidt lunere. Solen bryder igennem flere steder, især i sydvest. Der vil fortsat falde byger - og som man kan se af nedenstående grafik både som regn, slud og sne.

Få byger og rimtåge mandag aften

I aften falder temperaturen atter, men det gør bygeaktiviteten også. Der vil stedvis falde lette snebyger, og i områder med klart vejr vil der igen kunne dannes rimtåge.

Her er prognosens bud på hele dagens snefald i centimeter. Bornholm, Sjælland, Fyn samt Nord- og Østjylland kan forvente op til et par centimeter sne i løbet af mandagen.