Vejr

Stille, grå søndag med et lille kig til solen

Rolige vindforhold gør søndag til en fin udedag, selvom solen kun vil titte frem enkelte steder.

Søndag bliver en stille dag med overvejende gråvejr over det meste af landet. Der kan komme nogle åbninger til solen, men de fleste vil opleve dagen som grå.

Til gengæld kommer der heller ikke megen vind, og dermed vil det være fint vejr at være ude i.

- Diplomatisk sagt kan der være mulighed for sol, men hvor meget, det reelt bliver, er svært at sige, lyder det fra meteorolog ved TV 2 VEJRET Andreas Nyholm.

Dagen vil generelt minde lidt om lørdag, men med mindre nedbør de steder, der får nogle af dagens relativt få byger.

Kan være glatte veje

Laveste målte temperatur i nat var minus to i Abed på Lolland, og selvom temperaturerne generelt er i plus her til morgen, er der også i dag risiko for glatte vejbaner.

- Det er vigtigt at huske på, at vejbanerne stadig kan fryse helt nede ved jorden, selvom der er varmegrader oppe i luften, siger Andreas Nyholm.

Lokalt kan der også være tåge. I Skrydstrup er der her til morgen målt 200 meters sigtbarhed.

Natten til mandag vil der komme nedbør over særligt Nord- og Østjylland, og den kan muligvis falde som sne. Med lidt held vil man her kunne stå op til et lille pudderlag på en til to centimeter.

Der vil også kunne falde en smule sne i resten af landet mod nord og øst, men chancen er størst i Jylland. Generelt vil det være lige på grænsen, så det vil også kunne falde som tøsne eller regn.

Hvis det bliver koldt nok til at sneen lægger sig, vil det blive i de grå områder. Det kan dog også ende i det rene vand.