Vejr

Endnu en blæsende dag - her kan der komme vindstød af stormstyrke

Til gengæld kan de fleste danskere også få solen at se.

Efter en meget blæsende torsdag, hvor vindstødene flere steder nåede stærk storm, så venter der os trods alt en lidt mere rolig fredag.

Ikke desto mindre bliver det fortsat blæsende fra vest, og i dele af landet kan man - igen - opleve vindstød, der kan nå stormstyrke.

Beauforts vindskala - inddelingen af vindstyrker i Danmark

I Danmark benyttes vindbetegnelser i henhold til den internationale Beaufort-skala.

Orkan: >32,6 m/s
Stærk storm: 28,5-32,6 m/s
Storm: 24,5-28,4 m/s
Stormende kuling: 20,8-24,4 m/s
Hård kuling: 17,2-20,7 m/s
Kuling: 13,9-17,1 m/s
Hård vind: 10,8-13,8 m/s
Frisk vind: 8,0-10,7 m/s
Jævn vind: 5,5-7,9 m/s
Let vind: 3,4-5,4 m/s
Svag vind: 1,6-3,3 m/s
Næsten stille: 0,3-1,5 m/s
Stille: <0,3 m/s

Fredag morgen dækker et udbredt regnvejr den østlige del af landet. Regnvejret skyldes et lavtryk, der bevæger sig henover den sydøstlige del af landet på sin vej mod nordøst. Det betyder dog også, at det i løbet af formiddagen bliver opholdsvejr og mest tørt.

Vejrkort fredag klokken 14. I det meste af landet vil det være pænt vejr, men i den nordvestlige del af Jylland bliver man ramt af en relativt kraftig bygelinje fra Nordsøen.

Længere vestpå i Danmark er det overvejende tørt fra morgenstunden, men her kan der i dagens løb komme perioder med regn. Det skyldes gårsdagens stormlavtryk, der gav os kraftig blæst. Lavtrykket befinder sig fortsat i den nordvestlige del af Nordsøen og sender områder med regn ind mod den jyske vestkyst.

Vindstød kan nå stormstyrke

Det er i samme forbindelse, at vindstødene fra sidst på formiddagen og frem til midt på eftermiddagen kan nå stormstyrke langs den centrale og nordlige del af den jyske vestkyst. Samtidig kan middelvinden en overgang nå hård kuling.

Fredag byder igen på kraftig blæst. Fra sidst på formiddagen og frem til først på eftermiddagen kan der komme vindstød af stormstyrke langs en del af den jyske vestkyst.

Længere inde over land - og længere østpå i landet - bliver det også blæsende, men ikke nær så kraftigt. Her kan vindstødene højst nå kulingstyrke.

De fleste får solen at se

Man kan dog glæde sig over, at det pæne vejr vestpå i landet efterhånden breder sig til en større del af landet, så man stort set alle steder får solen at se. Det bliver fortsat relativt mildt med temperaturer mellem fire og syv graders varme, hvilket naturligvis vil føles koldere, hvis man er udsat for blæsten.

I weekenden bliver det efterhånden koldere igen med relativt udbredt nattefrost.