Vejr

Store regnmængder på vej over Danmark - se her, hvor der kommer mest

Langvarig regn og smeltende sne kan skabe mudder og smat mange steder.

Der bliver brug for paraplyen både øst og vest for Lillebælt i det kommende døgns tid, men særligt jyderne må være forberedt på vand fra oven.

- Det bliver bare en grå og våd dag, og det bliver den ved med at være, fortæller meteorolog ved TV 2 Vejret Jens Ringgård Christiansen.

Et nyt regnvejr trækker op over landet tirsdag aften, og der kan nogle steder falde over 30 millimeter frem mod onsdag aften.

Normalt falder der 65 millimeter over hele januar måned, så vi nærmer os en halv måneds nedbør på et døgn.

Generelt vil der falde mellem fem og ti millimeter på øerne, mens der vil falde mellem 20 og 30 i Jylland fra tirsdag til onsdag aften.

Frem til onsdag aften kan der falde over 30 millimeter regn. Regnen vil være kraftigst vest for Lillebælt.

Den langvarige regn vil kunne skabe en del smat. Nogle steder vil regnen blive blandet med smeltevand fra sne, hvilket vil forværre effekten.

Hvis der ligger ti centimeter sne, svarer det til ti millimeters ekstra nedbør.

Følg regnen på TV 2's radar

Husk, du kan altid følge regnen på vejr.tv2.dk eller vores app. Vores radar viser, hvordan regnen bevæger sig, og hvor den er på vej hen. 

Følg regnen her

Det er også muligt, at vandet nogle steder vil få meget svært ved at komme ned i jorden, da der stadig kan være frost et lille stykke nede i jorden. Dermed vil vandet blive fanget på overfladen, der derfor endnu hurtigere kan mudre til.

Regnen kommer i forbindelse med en markant front fra sydvest.

I morgen eftermiddag vil regnen være trukket væk fra øerne og primært ligge hen over Jylland.

- Fronten bringer varmere luft med sig, så i nat vil vi se det lidt usædvanlige, at temperaturen faktisk stiger i forhold til om dagen, siger Jens Ringgård Christiansen.

Det er varmen i fronten, der får til at regne så længe. Fronten presser på den koldere luft, men bliver selv skubbet i vejret i processen. Opstigningen får fronten til at afgive fugt i form af regn. Og sådan fortsætter det hele onsdagen.

Her vil tågen ligge tirsdag aften.

Inden regnvejret kommer, kan vi tirsdag eftermiddag få tåge og måske tæt tåge med helt ned til 50 meters sigtbarhed nogle steder.

Tågen kommer, fordi vi netop har fået tilført en del fugtighed i form af regn samtidig med, at regnen mange steder også har smeltet sneen ekstra hurtigt. Det har indfanget fugtighed i overfladeluften – og den tætte tåge dannes. Der er allerede nu dis mange steder.

Sent tirsdag aften er tågen fordrevet fra den sydlige del af landet, hvor regnen til gengæld presser sig på.