Vejr

Vådt i denne uge, måske rigtig vinter igen i næste uge

Langtidsprognoser peger på, at det igen bliver vinterligt om en uges tid.

Det smukke vintervejr er ved at smelte væk, og den nye uge byder på vejr i efterårsgear med mange langvarige regnvejr. Der er dog lys for enden af tunnelen for de vinterglade. Prognoserne er enige om, at det igen bliver koldere om en uges tid.

Uge 3, som lige er begyndt, byder på 30 til 60 millimeter regn i Jylland, og omkring 25 millimeter til øerne. Normalt falder der 65 millimeter regn i januar måned i gennemsnit i Danmark.

Prognose af regn i uge 3.

Efter en mandag med næsten alle typer nedbør over Danmark, venter en særdeles våd periode tirsdag og onsdag. Tirsdag vil der igen komme lidt vinterlig nedbør, mens onsdagen byder næsten udelukkende på regn.

Tirsdag og onsdag med 30 millimeter regn i sydvest

Prognose tirsdag klokken 14.
Vejrkort tirsdag aften.

Tirsdag vil temperaturen placere sig mellem 1 og 5 grader, mens onsdagen bliver både varmere og mere blæsende. Generelt 5 til 8 grader og op til hård sydvestlig vind.

Bemærk, at det er betragteligt koldere i Nordjylland.

Prognose onsdag formiddag.

Tirsdag og onsdag vil alene byde på omkring 30 millimeter regn i de sydvestlige egne, og generelt 10-15 millimeter i resten af landet.

Prognose af nedbør tirsdag og onsdag.

Torsdag med kraftig blæst

Torsdag vil et dybt og geografisk stort lavtryk sørge for, at vejret i Danmark fortsat er meget efterårsagtigt. Selvom der fortsat kommer perioder med regn, vil der også blive plads til solskin.

Vejrkort torsdag middag.

Torsdag bliver blæsende med op til kuling fra sydvest og syd, ved vestkysten måske med vindstød af stormstyrke. Temperaturen lander på 6 til 9 grader, og en overgang kommer der et kraftigt regnvejr. Det er en koldfront, og på bagsiden af fronten klarer det op med sol i perioder.

Nogen sol og køligere i weekenden

Lavtrykket, på ovenstående grafik, vandrer i løbet af de næste dage nord om Danmark. Herefter er der igen mulighed for, at vejret kan skifte karakter. Fredag byder på nogen sol, og det ser ud til at fortsætte i weekenden, hvor det gradvist bliver koldere. Der vil fortsat komme byger af og til, som især lørdag og søndag kan blive med slud eller tøsne.

Femdøgnsskema fra 19. til 23. januar 2021.

Måske vender vinteren tilbage i næste uge

For de vinterglade ser uge 4 meget bedre ud end denne uge. Nedenstående er en samling af prognoser for temperaturen i Slagelse. Den hvide linje, som er nær frysepunktet i hele uge 4, er gennemsnittet af de øvrige prognoser.

En samling af prognoseberegninger for temperaturen i Slagelse frem til 3. februar.

Der er naturligvis stor usikkerhed, når man regner så langt frem, hvilket også kan ses af spredningen af prognoserne. Det vigtige i ovenstående grafik, er den tydelige tendens mod koldere vejr i uge 4.

De vinterglade kan drømme om sne og vinter igen.