Vejr

Mandag med regn, slud, sne og isslag - Vær ekstra varsom i trafikken

Dårlig sigtbarhed og lokale isslag er en væmmelig cocktail for morgentrafikken.

Efter en weekend med solidt vintervejr, byder mandagen på en blanding af sne, regn og isslag.

Isslag er underafkølet regn, som øjeblikkeligt bliver til is, når det rammer fortov og veje. Det er derfor farligt for både gående og kørende i trafikken.

Isslag giver meget gennemsigtig is, og det er derfor svært at se, at det er glat. Det er anderledes end frysende våde vejbaner, hvor isen er mere grå.

Radar og observation klokken 6.10.

Bygerne med isslag er lokale, og her kan du se, hvor der er byger netop nu. Glatte veje kombineret med tåge, gør det kun ekstra vigtigt at køre forsigtigt denne mandag morgen. På vintertrafik.dk kan du se meldinger om trafikken fra vejdirektoratet.

Tåge og isslag i morgentrafikken i Jylland

Det er især i Jylland, der til morgen kommer regnbyger med isslag. Der er tidligere observeret isslag i Skrydstrup nær Vojens. Netop i Jylland meldes der desuden om tåge, så der er al mulig god grund til at være ekstra opmærksom i trafikken.

Danmarkskort med meldinger om glatte veje mandag morgen klokken 6.20.

Større regnvejr i Jylland i formiddag

Omkring klokken 10 vil en front med regn ankomme til Jylland. Fra omkring middag vil regnen være nået til dele af Fyn og det meste af Jylland. I de østlige egne er der endnu frost.

Prognose klokken 10.

Omkring klokken 14 vil fronten løbe ned gennem den centrale del af landet. Som det ses af nedenstående grafik, er nedbøren af forskellig karakter. Især øst for Storebælt vil nedbøren falde som slud og sne. Temperaturen vil være nær frysepunktet i øst og op til fem grader i Jylland.

Prognose klokken 14.

Sne til Sjælland i aften

I aften vil fronten holde sig over de østlige egne, og nedbøren vil især over Sjælland falde som sne og slud. I de sydlige egne kan man forvente, at nedbøren primært er regn.

Prognose klokken 18.

Sidst på aftenen giver fronten snefald på Bornholm, mens resten af landet har mest tørt vejr. Der vil dog lokalt komme nogle regnbyger.

Prognose klokken 22.

I de sydlige egne kan man forvente mellem fem og ti millimeter (smeltet) nedbør, mens der generelt kommer mindre nedbør mod nord og øst.

Prognose af nedbør mandag 18. januar.