Vejr

Pæn og kold torsdag – mulighed for lokalt isdøgn

Solen kommer til at skinne flere steder.

Efter onsdagens vintervejr, der gav sne flere steder – især på Sjælland – er det nu mere tør luft, der blæser ned over Danmark fra nordøst.

Derfor venter der langt de fleste danskere en tørvejrsdag med mulighed for at se solen skinne i længere perioder.

Radar - nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores online-vejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. Få en prognose for, hvor vejret er på vej hen. 

Se vores nedbørsradar her

Der er dog også skyer på himlen visse steder, og især på Bornholm kan der fortsat være enkelte byger, der både kan falde i form af slud, regn og tøsne.

Vejrkort torsdag klokken 12.30. De bedste solchancer er at finde over den østlige del af landet.

De bedste solchancer har man over Sjælland, hvor tør luft fra Sverige strømmer ind over Sjælland fra nordøst. Det betyder ikke, at man ikke også kan nyde solskin andre steder, men her er muligheden for skyer i perioder større.

Mulighed for et lokalt isdøgn i Nordjylland

De fleste steder ligger temperaturerne torsdag morgen på omkring eller lige over frysepunktet.

Det er dog en smule koldere i den nordlige del af Jylland, hvor der i Tylstrup nord for Aalborg er målt -2,7 grader i nattens løb.

Flere steder i den nordlige del af Jylland har temperaturen siden midnat konstant været under frysepunktet, og det er muligt, at temperaturen enkelte steder i Himmerland eller Vendsyssel holder sig under frysepunktet hele resten af torsdagen. Hvis det sker, er der tale om et lokalt isdøgn.

Temperaturer torsdag klokken 14. I den nordlige del af Jylland kan temperaturen måske holde sig under frysepunktet hele dagen.

Vinterens første – og hidtil eneste – lokale isdøgn fik vi 2. januar, hvor temperaturen i Askov i Sydjylland ikke kom over -0,3 grader.

Derimod havde vi i hele 2020 ikke så meget som ét eneste lokalt isdøgn, hvilket ikke før er sket i dansk vejrhistorie.

Fredag bliver det endnu koldere, og en stor del af landet vil opleve dagsfrost.