Vejr

Kold tirsdag med glatte veje og snebyger mange steder

Tirsdag morgen byder på frost og isglatte veje - senere kommer der snebyger flere steder.

Efter en mandag, hvor alt mindede om en hård efterårsdag, vender vintervejret tilbage.

Prognose af samlet mængde sne.

Kold luft fra nordvest sender snebyger ned over landet, og lokalt kan der komme over fem centimeter sne. Ovenstående prognose viser en linje med fem til syv centimeter sne fra Hanherred og ned over Himmerland.

Risiko for isglatte veje

Det er en kold morgen, og vejdirektoratet melder om risiko for glatte veje i store dele af landet tirsdag morgen. Den kolde frostluft i det nordlige Jylland, der kan ses på nedenstående grafik, er videre på vej mod sydøst.

Observationer af temperaturer tirsdag morgen klokken 6.20.
Vejrkort tirsdag klokken 6. Mandagens front huserer endnu ved Bornholm. Resten af landet får kold luft fra nord.

Solrig formiddag i øst og snebyger i vest

I de østlige egne vil formiddagen være med tørvejr og meget sol, mens der mange steder i Jylland kommer slud- og snebyger. Her kan du se, hvor der er byger netop nu.

Prognose klokken 9.

Ved middagstid vil det endnu holde tørt i øst, mens området med snebyger er draget til det centrale Jylland.

Prognose klokken 12.

I løbet af eftermiddagen kommer bygerne også til de østlige egne. Her vil bygerne være af forskellig karakter. Nogle som regn og slud og andre i form af sne.

Der er flere ting, der bestemmer bygetypen. Jo kraftigere en byge er, des bedre chance for sne, og højtliggende områder har også bedre mulighed for sne.

Prognose klokken 15.

Termometre vil vise mellem 1 og 4 graders varme i eftermiddag, og vinden bliver jævn til hård. Ved Vestkysten op til kuling fra nordvest.

Få snebyger i aften

I aften vil der komme færre byger, men der vil endnu stedvis komme lidt sne her og der. Temperaturen falder til omkring frysepunktet.

Prognose klokken 18.
Prognose klokken 21.