Vejr

Barsk onsdag med snebyger, frost og kraftig blæst

Onsdag aften vil blæst og temperatur føles som minus 10 grader.

Der bliver brug for det helt varme tøj, når man begiver sig ud onsdag. Temperaturen vil falde i løbet af dagen, og vinden tiltager. Onsdag aften vil det føles bidende koldt med let frost og kuling fra nord. Kuldeindekset, der er et udtryk for, hvordan vind og temperatur opleves, når ned omkring minus 10 grader.

Vindstød op til stormstyrke fra morgenstunden

I løbet af natten tiltager vinden, og onsdag morgen vil der være vindstød af stormende kuling ved Vestkysten. Der kan måske endda komme enkelte stormstød.

Prognose klokken 6.
Prognose af vindstød klokken 6.

Morgenen byder desuden på regn-, slud- og snebyger til Nordsjælland og dele af Jylland. Det er et lavtryk, som er årsag til både blæst og byger. Lavtrykket vil onsdag morgen være placeret over Kattegat og vil i løbet af dagen trække mod sydøst.

Prognose klokken 9.

På grafikken fra klokken 9 ses bygelinjen at være placeret fra Nordsjælland og videre ned over de sydlige egne. Nordsjælland får formentlig sne, mens nedbøren længere mod syd mere vil falde som regn og slud.

Temperaturen falder i løbet af eftermiddagen

I eftermiddagstimerne vil der antageligt komme færre byger. Til gengæld vil flere af bygerne være med sne. Lavtrykket sørger nemlig for, at koldere luft fra nord trækker ned over landet.

Prognose klokken 12.
Prognose klokken 15.

Frost og kraftig blæst onsdag aften

Onsdag aften byder på kuling fra nord til store dele af landet. Vindstødene vil være op til stormende kuling gennem Storebælt og Øresund. Den kraftige vind går direkte på tværs af Øresundsbroen og Storebæltsbroen og ventes derfor at give restriktioner for trafikken.

Prognose klokken 18.
Prognose af vindstød klokken 18.

I løbet af aftenen og natten ventes snebyger nogle steder. Størst risiko for snebyger er der over Djursland, Fyn og Nordvestsjælland. Her kan bygelinjer dannet over Kattegat måske give længerevarende snebyger.

Prognose klokken 21.