Vejr

Vinteren vender tilbage med frost og sne

Allerede tirsdag vender vintervejret tilbage, og sneen får efterhånden lov til at overleve.

Selvom kalenderen siger vinter, er ugen begyndt med typisk efterårsvejr. Der er dog ingen grund til at gemme vintertøj og kælk væk.

Allerede tirsdag kommer der snebyger, og de følgende dage byder på både sne og faldende temperaturer.

Mandag aften og natten til tirsdag vil en koldfront passere Danmark, og tirsdag kan man lokalt stå op til minus tre grader.

Tirsdag med sol og snebyger

Tirsdag formiddag vil der komme slud- og snebyger i Jylland, mens øerne vil opleve smukt, klart vintervejr med masser af sol. Bygerne i Jylland vil lokalt give et pænt nyt snedække.

Prognose tirsdag formiddag.

Tirsdag eftermiddag og aften byder på stedvise slud- og snebyger til øerne, og når temperaturen er højest, vil man måle mellem en og fire grader. Blæst vil få det til at føles noget koldere.

Prognose tirsdag aften.

Natten til onsdag vil termometrene nå ned omkring fem graders frost, lokalt med snedække måske endda lidt koldere. Der vil komme stedvise snebyger, hvilket også bliver kendetegnende for onsdagen.

Prognose onsdag eftermiddag.

Onsdag med dagsfrost i Nordjylland og snedække i øst

I Nordjylland vil man onsdag opleve dagsfrost – og måske få stedvise snebyger.

I den centrale del af landet vil der også komme snebyger, mens nogle af bygerne i syd vil være med slud, eller måske endda regn.

Vejrkort med lavtryk som styrer vejret i Danmark. Højtryk over Skandinavien og Norskehavet vil senere på ugen dominere vejret i Danmark.

Ovenstående vejrkort viser lavtrykket, som er årsag til vintervejret. I aftentimerne vil det formentlig mest give sne i de østlige egne. Lokalt kan det blive til mellem 5 og10 centimeter.

Torsdag med stedvis snefald

Torsdag byder på temperaturer, der generelt vil placere sig lige over frysepunktet, og der vil stedvis falde en smule sne eller slud.

Prognose torsdag eftermiddag.

Dagsfrost med sol fredag og lørdag

Fredag og lørdag vil temperaturen i dagtimerne kun nå op til i underkanten af frysepunktet, og nætterne vil lokalt byde på temperaturer på under fem graders frost. Højtryk, der ses på vejrkortet onsdag aften over Norskehavet og Skandinavien, vil dominere vejret. Man kan derfor forvente nogen sol, og de fleste vil få tørvejr.

Prognose fredag eftermiddag.
Prognose lørdag eftermiddag.
Femdøgnsskema fra 12. januar til 16. januar 2020.

Usikkerhed i vejret fra søndag

Herefter er prognoserne mere usikre, men det ser ud til, at lunere luft fra vest presser sig ind over Danmark på søndag. Hvis prognosen holder, vil søndagen først byde på sne, som senere går over i regn.

Prognose søndag eftermiddag.

Selvom ugen slutter med lunere luft, er tendensen i langtidsprognoserne, at det igen bliver koldere.