Vejr

Pas på – vejret i nat er opskriften på glatte veje

Vejene er våde efter en dag med regn, og når skyerne forsvinder i nat, kommer frosten.

Natten til tirsdag kan blive en risikabel affære, hvis du skal ud at køre. Et omslag i vejret kan føre til meget glatte veje sidst på natten og frem til i morgen tidlig.

Risikoen for glatte veje vil starte i den nordvestlige del af landet i nat og derefter brede sig nedover resten af landet i natte- og morgentimerne.

- Det er nok de færreste, der tænker på glatte veje og frostvejr med den regn og blæst, vi har haft hele mandagen, men i løbet af natten og morgenen kan vi få begge dele, siger Peter Tanev fra TV 2 Vejret.

Kulden skyldes et omslag i vejret med en koldfront, der i nat bevæger sig ned over landet fra nordvest. I første omgang vil den give vind fra sydvest og plusgrader, men så klarer det op, mens vinden går i nordvest og trækker koldere luft ned over Danmark.

Dermed falder temperaturen, hvilket kan give frysende våde vejbaner og risiko for glatte veje.

Selvom bilens termometer, eller det uden for køkkenvinduet, viser plusgrader, skal du være opmærksom.

Når det klarer op, kan temperaturen hurtigt falde. Varmen forsvinder simpelthen ud i verdensrummet, når skyerne ikke længere ligger som en dyne hen over os.

I klart vejr som i nat og i morgen tidlig kan vejbanen let være flere grader koldere end luften bare et lille stykke oppe i luften.

- Det er en lumsk situation, hvor opklaringen er meget markant, og derfor kan vi opleve et hurtigt temperaturfald og dermed risiko for frost hen over de regnvåde vejbaner, siger Peter Tanev.

Efter opklaringen tirsdag morgen kommer der en dag med chance for sol, men også blæsende og koldt vejr med mulighed for både sne- og sludbyger.

Tirsdag morgen vil det fortsat være lige omkring eller under frysepunktet de fleste steder.
Man skal altid huske, at temperaturen kan være et par grader lavere nede ved vejbanen.