Vejr

Front skal passere Danmark, og flere steder kan nedbøren falde som sne

Der kan falde mellem en og tre centimeter sne, hvor der kommer mest.

Weekendens sidste dag bliver præget af en front, der skal passere Danmark fra nordvest. Men da temperaturerne rundt omkring i landet ligger fra omkring frysepunktet til fem graders varme, vil nedbøren falde som både regn, slud og sne.

Radar - nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores online vejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. Få en prognose for, hvor vejret er på vej hen. 

Se vores nedbørsradar her

Søndag morgen befinder fronten sig over den nordvestlige del af Jylland, hvor nedbøren næsten udelukkende falder som regn. Men jo længere mod sydøst fronten kommer, jo større en del af nedbøren kan falde i en mere vinterlig udgave.

Vejrkort søndag klokken 9. Det meste nedbør fra fronten falder på dette tidspunkt som regn.
Klokken 12 dækker fronten en del af Sjælland, og her vil nedbøren efterhånden falde som slud og tøsne.

Fra sidst på formiddagen kan nedbøren langsomt gå over i slud, og måske også tøsne, der formentlig ikke vil lægge sig på jorden. Det vil dog alligevel kunne føles meget vinterligt, hvis luften er fyldt med snefnug.

Først på eftermiddagen passerer fronten blandt andet hovedstadsområdet, og her kan nedbøren også falde som tøsne. Samtidigt begynder sneen at gå over i regn på bagsiden af fronten, hvor lidt mildere luft strømmer ind over Danmark fra vest.

Klokken 15 går fronten mere og mere i opløsning, og på bagsiden klarer det op med perioder med solskin.

Mens sneen falder over Sjælland, vil temperaturen befinde sig mellem frysepunktet og to graders varme, men de beskedne temperaturforskelle kan få stor betydning for nedbørtypen.

Måske to-tre centimeter sne

Det er en smule usikkert, hvor stor en del af sneen der kan lægge sig på jorden. De steder, hvor der i forvejen ligger sne, kan sneen lægge sig, og ellers kun hvis overfladen har en temperatur på nul grader eller derunder.

Samlede snemængder frem til søndag klokken 18. Snedybde-prognoser er altid forbundet med en vis usikkerhed.

Der, hvor der kommer mest sne, kan der falde mellem en og tre centimeter, inden søndagen er omme. Sneen vil dog smelte hurtigt igen, da det bliver et par grader varmere, når fronten har passeret. I den vestlige del af landet kan man derimod se frem til en relativt pæn søndag eftermiddag med mulighed for solskin og temperaturer op til seks grader.