Vejr

Kold morgen - her kommer der sne

Nogle steder holder det tørt fredag, mens andre kan få flere centimeter nysne.

Det er tredje morgen i træk med vinterføre. Der er let snefald fra morgenstunden, og det kan stå på i længere perioder fredag. Lufttemperaturen er i hele landet er omkring frysepunktet.

Observationer af temperatur frem til klokken 6:20

Hvis man skal ud i trafikken, bør man være opmærksom på, at vejtemperaturen mange steder er under frysepunktet, selvom biltermometeret viser tøvejr.

Grafik om glatføre klokken 6.30.

vejdirektoratets hjemmeside kan man se, hvor der meldes om risiko for glatte veje. Det er der, som ovenstående grafik viser, meldinger om i store dele af landet.

Snebyger fra Kattegat

Der vil fredag falde mellem en og tre centimeter sne mange steder i Østjylland og Østdanmark. Det skyldes, at den kolde luft fra nordøst samler fugtighed over Kattegat og Østersøen. Herefter vil der falde sne og slud nær kysterne.

Prognose af samlet mængde sne i dag (både tøsne og frostsne)

På Bornholm er havvandet omkring seks grader, og det smitter af på nedbørstypen på Bornholm. Her vil det meste nedbør falde som regn.

I de Indre Danske Farvande er havtemperaturen omkring tre grader, og derfor er betingelserne for sne i de øvrige landsdele meget bedre.

Prognose klokken 9.

Prognosen for klokken 9 viser netop snebyger i Østjylland og på Fyn, mens der er større risiko for regn eller slud nær Østersøen. Du kan her se, hvor der er nedbør netop nu.

Prognose klokken 12.

Temperaturen ændrer sig stort set ikke i løbet af fredagen, og som det fremgår af de nedenstående prognosekort, er det de samme områder, som kan få snebyger.

Prognose klokken 16.
Prognose klokken 19.