Vejr

Atter udbredt risiko for glatte veje

Sne- og isglatte veje i store dele af landet

Det lumske vejr fortsætter i trafikken. Torsdag aften og frem til fredag morgen er der stor risiko for glatte veje i hele landet.

- De fleste vejbaner er sjappede eller fugtige, og når temperaturen sidst på dagen falder til under nul grader, fryser vejbanerne til, fortæller Peter Tanev fra TV 2 Vejret.

Allerede sidst på eftermiddagen torsdag lå temperaturen flere steder på nul grader.

Klokken 16.40 melder vejdirektoratet allerede om sne på vejene i Haderslev, Holstebro og Kolding kommune, mens der meldes om isglatte veje i Assens, Billund, Fredericia, Ringkøbing-Skjern, Thisted og Morsø.

Du kan finde info her:

Der er desuden mulighed for lokale snebyger resten af torsdag og fredag, hvilket også giver risiko for sneglatte veje i de ramte områder.

Vejret styres af et lille lavtryk, der trækker kold luft ned over landet fra nordøst.

Det var det samme lavtryk, som onsdag gav os det kraftigste snevejr i næsten to år med op til 16 centimeter sne.

Torsdag aften ligger temperaturen omkring frysepunktet, hvor det lynhurtigt kan skifte mellem vådt og glat.

Sneen, der fortsat ligger rundt omkring i landet, vil kunne få temperaturen til at falde endnu mere. Lokalt vil vi kunne komme ned på minus fem til syv grader inde i landet, hvor der ligger sne.

Risikoen for de lave temperaturer er størst i snedækkede områder i Midtjylland, Midtsjælland og midt i Nordsjælland.

- Snedækket isolerer luften fra en del af den varme, der kan stråle ud fra jorden, hvilket kan få temperaturen over sne til at falde endnu mere end over den bare jord, forklarer Peter Tanev.

​Risikoen for nattefrost forsætter de kommende dage. Først søndag forventes det, at der kommer mildere vejr ind over landet.

Mellem nul og minus to grader store dele af Jylland og på Sjælland.
Fredag morgen er der fortsat frost i hele Danmark.