Vejr

Sådan rammer snevejret Danmark - time for time

Se kortene, der viser, hvor og hvornår sneen vil falde.

Årets første udbredte snevejr har onsdag ramt store dele af Danmark og fortsætter i løbet af eftermiddagen, aftenen og natten mange steder i landet.

Snevejret har bevæget sig frem mod Danmark fra sydøst, og nåede i morgentimerne ind over Lolland/Falster og Sjælland, hvorfra det har bredt sig videre mod vest.

I den sydlige og østlige del af landet vil temperaturen i løbet af dagen stige til over frysepunktet, og nedbøren kan her gå over i slud eller regn.

I hele den nordlige halvdel af Jylland ventes overvejende frostvejr - og her vil nedbøren falde som sne.

Herunder kan du se, hvor og hvornår sneen ifølge de seneste prognoser fortsat kan falde hen over Danmark.

Onsdag klokken 15

I løbet af eftermiddagen ventes snevejr i hele den østlige halvdel af Jylland, hvor der blot få kilometer fra kysten ved temperaturer under frysepunktet er risiko for let snefygning i den op til hårde nordøstenvind.

På Fyn og Sjælland fortsat nedbør som sne og slud og stedvis regn. Især på de højeste bakkedrag vil nedbøren fortsat kan falde sne.

Ved Østersøen vil der overvejende falde regn.

Onsdag klokken 18

Sidst på eftermiddagen og frem mod de tidlige aftentimer vil det fortsat sne i den nordøstlige del af Jylland med risiko for let snefygning.

På Fyn og Sjælland vil der overvejende falde slud og stedvis også fortsat sne.

Onsdag klokken 21

I løbet af aftenen vil faldende temperaturer kunne give sne mange steder i landet. I Nordøstjylland fortsat med risiko for snefygning.

Onsdag klokken 24

Sidst på aftenen og først på natten vil der især falde sne i den nordøstlige del af Jylland, men mange steder kan der i perioder komme slud og sne.

Torsdag klokken 3

I løbet af natten fortsat sne og slud mange steder i landet. Især i Jylland vil nedbøren ved temperaturer frysepunktet fortsat falde som sne.

Lokalt 5-10 centimeter sne

I den nordøstlige del af Jylland, hvor det ventes at kunne sne fra middagstid og frem til torsdag morgen kan der stedvis falde 5 til 10 centimeter sne.

Også andre steder i landet kan der komme tilsvarende mængder sne. Især i Nordsjælland. Sneen kan dog i løbet af dagen kan tø - både på Fyn og Sjælland.

I løbet af natten til torsdag og torsdag morgen vil det flere steder i landet fortsat kunne sne, og i mere end et døgn fra onsdag morgen og frem til torsdag er der i store dele af landet risiko for sneglatte veje.