Vejr

Fra koldt og klart til vådt og blæsende: 2. juledag skifter vejret gear

Trafikanter bør tage sig i agt for "frysende våde vejbaner".

Efter juledag bød på solrigt vejr med vinterens hidtil lavest målte temperatur på minus 5,9 grader i Midtjylland, så lægger 2. juledag en anelse varmere ud.

Skyer er i løbet af natten trukket ind fra en vestlig retning, og de har været med til at holde på varmen, således at den laveste temperatur "kun" nåede minus 4,4 grader i Kastrup ved København.

Lørdag bliver overskyet med nedbør, i første omgang mest til Jylland.

Temperaturen stiger dog hurtigt til lidt over frysepunktet i løbet af morgen- og formiddagstimerne, men da det er den målte temperatur i to meters højde, kan der på vejbanerne være glat i morgentimerne.

Det kan både være i form af rimglatte veje samt fænomenet "frysende våde vejbaner", som forekommer, når regn rammer en frossen overflade. Dette kan have betydning for de mange juletrafikanter.

Regn og byger dagen igennem

I modsætning til den tørre, klare luft som nordenvinden juledag bragte med sig, er luften 2. juledag anderledes fugtig - og vil derfor opleves mere råkold end fredagens vejr.

I formiddagstimerne vil de østlige egne få overskyet, men mest tørt vejr, mens der i Jylland vil være regn i perioder. Nedbøren kan helt lokalt slå over i lidt slud først på dagen.

I løbet af dagen breder regnen sig østpå, og sidst på dagen når den også til Bornholm. Temperaturen vil svinge fra 2-4 grader i den østlige del af landet og 4-6 grader i den vestlige del af landet.

Vinden tiltager i løbet af dagen, særligt langs Vestkysten. Billedet her er fra Hirtshals.

Blæsende dage i sigte - starter allerede i dag

De kommende dage vil vinden også gøre sig bemærket henover hele landet. Det starter allerede i løbet af formiddagen 2. juledag, hvor vinden tiltager fra frisk til hård, kraftigst i den vestlige del af landet. Vinden kommer fra sydvest, så på Storebæltsbroen vil der delvist være sidevind. I løbet af eftermiddagen og aftenen tiltager vinden yderligere langs Vestkysten især. Her bliver det op til stormende kuling.

Lørdag eftermiddag vil der være nedbør til store dele af landet, og vinden vil tiltage.

Alt i alt bliver vejret altså væsentlig anderledes 2. juledag, end det var juledag, og de kommende dage vil være domineret af megen blæst og regn.