Vejr

Fra koldt og klart til vådt og blæsende: 2. juledag skifter vejret gear

Trafikanter bør tage sig i agt for "frysende våde vejbaner".

Efter juledag bød på solrigt vejr med vinterens hidtil lavest målte temperatur på minus 5,9 grader i Midtjylland, så lægger 2. juledag en anelse varmere ud.

Skyer er i løbet af natten trukket ind fra en vestlig retning, og de har været med til at holde på varmen, således at den laveste temperatur "kun" nåede minus 4,4 grader i Kastrup ved København.

Temperaturen stiger dog hurtigt til lidt over frysepunktet i løbet af morgen- og formiddagstimerne, men da det er den målte temperatur i to meters højde, kan der på vejbanerne være glat i morgentimerne.

Det kan både være i form af rimglatte veje samt fænomenet "frysende våde vejbaner", som forekommer, når regn rammer en frossen overflade. Dette kan have betydning for de mange juletrafikanter.

Regn og byger dagen igennem

I modsætning til den tørre, klare luft som nordenvinden juledag bragte med sig, er luften 2. juledag anderledes fugtig - og vil derfor opleves mere råkold end fredagens vejr.

I formiddagstimerne vil de østlige egne få overskyet, men mest tørt vejr, mens der i Jylland vil være regn i perioder. Nedbøren kan helt lokalt slå over i lidt slud først på dagen.

I løbet af dagen breder regnen sig østpå, og sidst på dagen når den også til Bornholm. Temperaturen vil svinge fra 2-4 grader i den østlige del af landet og 4-6 grader i den vestlige del af landet.

Blæsende dage i sigte - starter allerede i dag

De kommende dage vil vinden også gøre sig bemærket henover hele landet. Det starter allerede i løbet af formiddagen 2. juledag, hvor vinden tiltager fra frisk til hård, kraftigst i den vestlige del af landet. Vinden kommer fra sydvest, så på Storebæltsbroen vil der delvist være sidevind. I løbet af eftermiddagen og aftenen tiltager vinden yderligere langs Vestkysten især. Her bliver det op til stormende kuling.

Alt i alt bliver vejret altså væsentlig anderledes 2. juledag, end det var juledag, og de kommende dage vil være domineret af megen blæst og regn.