Vejr

Barskt vejr søndag med risiko for vindstød af stærk storm

Sund og Bælt advarer om, at Storebæltsbroen kan blive lukket mellem 9 og 19 søndag.

Efter en tør og solrig juledag har vejret skiftet gear 2. juledag, der byder på gråvejr, regn og tiltagende blæst. Og netop blæsten vil kunne mærkes det kommende døgn.

En koldfront skal i løbet af natten til søndag ind over Danmark, og på forsiden af denne front dannes der ikke alene byger, der kommer også kraftig vind.

Således vil man langs den jyske vestkyst allerede i nat begynde at høre vindens piben. Fra først på natten er der risiko for vindstød af stormstyrke, og sidst på natten og i de tidlige morgentimer er vinden yderligere tiltaget, så der nu er risiko for stærk storm i vindstødene langs Vestkysten.

Stærk storm er kategorien lige under orkan, og her kan vindhastigheden kortvarigt komme op på mellem 28,5 til 32,6 meter i sekundet. Definitionen på et vindstød er i øvrigt, at det skal vare mindst tre sekunder og må højst vare ét minut.

Kan komme restriktioner på broer

Også ned gennem Kattegat og i Storebælt vil der fra søndag morgen være risiko for vindstød af stormstyrke. Vinden kommer fra syd og sydvest, og det kan give problemer på broerne.

Det vil typisk være Storebæltsbroen, Vejlefjordbroen og Lillebæltsbroen, da de alle ligger således, at vinden kommer på tværs af broerne. Det vil i løbet af søndagen kunne medføre restriktioner på broerne.

I en pressemeddelelse lørdag eftermiddag oplyser Sund og Bælt, at der er risiko for, at Storebæltsbroen lukker mellem søndag klokken 9 og 19 og opfordrer trafikanter til at krydse broen uden for denne periode, hvis det er muligt.

Vinden vil aftage ud på eftermiddagen, og fra sidst på eftermiddagen vil risikoen for vindstød af stærk storm ved Vestkysten være ovre, men frem til klokken 20 vil der være risiko for vindstød af stormstyrke over store dele af Danmark.

Regn, slud eller tøsne oveni hatten

Der venter altså en vejrmæssig barsk søndag med masser af blæst og ikke mindst nedbør. Der kommer regn en stor del af dagen i det meste af landet, og over Sjælland kan nedbøren måske falde som slud eller tøsne.

På Bornholm er der chance for tørvejr det meste af dagen og måske endda lidt sol i de tidlige morgentimer.