Vejr

Smuk og solrig juledag er startet iskold

Julenat har været vinterens hidtil koldeste nat - og juledag bliver kold, men solrig.

Er man tidligt på færde julemorgen, er det en god idé at væbne sig med varmt tøj og handsker.

Efter at koldere luft fra nord strømmede nedover Danmark juleaftensdag, faldt temperaturen hurtigt juleaften - og til et niveau der ikke er registreret tidligere denne vinter.

Koldest har det været i Isenvad i Midtylland, hvor der er målt minus 5,9 grader ved DMI's automatiske vejrstation.

Herefter følger Skrydstrup i Sydjylland med minus 5,8 grader, Billund med minus 5,5 grader, og Karup på den jyske hede, hvor temperaturen er faldet til minus 5,0 grader.

Nattens temperaturer er de foreløbigt laveste denne vinter, og de laveste i Danmark siden 31. marts.

Derimod har det været betydeligt mildere ved de fleste kyststationer, hvor vores farvande har en opvarmende effekt. Således er den laveste temperautur på Omø i Storebælt været 3,9 grader.

Klart vejr giver smuk juledag

Det klare vejr sikrer os en særdeles smuk og solrig juledag, hvor der kun vil være få skyer på himlen.

Over Kattegat og ved Bornholm vil luften opsamle fugt over passagen af det 'varme' hav, hvorved der dannes flere skyer. Helt lokalt kan disse skyer udvikle sig til byger, der kan være med slud og sne, men de fleste vil forblive som skyer, der ikke giver nedbør.

Ellers byder juledag på masser af solskin og temperaturer, der blot vil befinde sig mellem to og fire graders varme de fleste steder. Efter solnedgang falder temperaturen hurtigt, og i aftentimerne kan temperaturen igen nå ned mellem fem og seks graders frost.