Vejr

Risiko for glatte veje juleaften

Der er risiko for rimglatte veje i hele landet juleaften, og måske kommer der enkelte snebyger over Nordsjælland og Djursland.

Efter en mild periode er det igen tid til at få varmere tøj på, når man skal udenfor.

Temperaturen kan julenat nå ned mellem -2 og -5 grader, og vinden får det til at føles endnu koldere. På veje, hvor der ikke er saltet, er der derfor risiko for rimglatte veje.

Morgenens temperaturer er de koldeste, vi hidtil har oplevet i december. I Horsens målte man -3 grader kort efter klokken 7, og flere andre steder i landet nåede vi også ned under 2 graders frost for første gang i december. Saltbiler har derfor også haft travlt mange steder i nat.

Temperaturen stiger til mellem 2 og 5 grader i eftermiddag, før en opklaring igen får temperaturerne til at dykke sent på eftermiddagen.

Når vintervejret er klart, er forsigtig kørsel smart

Allerede omkring klokken 18, hvor mange mødes til julemaden, vil temperaturen være omkring frysepunktet. På vejene kan temperaturen være lavere, så allerede her skal man være opmærksom på, at der kan være glat.

Efter julemaden er der nok mange, som trænger til en lille gåtur, før de øvrige juletraditioner skal gennemføres. Her er det en god ide at klæde sig varmt på. Kuldeindekset, som også kaldes "den følte temperatur", vil placere sig mellem -2 og -5.

Når juleaften går på hæld, vil det være frostvejr i det meste af landet. Mange skal igen ud at køre. Det er klogt at være ekstra opmærksom i trafikken.

Mulighed for lokale snebyger i nat

I nat vil vejret være klart i det meste af landet. Over Kattegat kan der dannes nogle skyer, som kan trænge ned over Nordsjælland og Djursland. Disse skyer kan måske stedvis give en let slud- eller snebyge. Der er derfor ekstra god grund til at være varsom, hvis man skal ud og køre julemorgen.

Det klare vejr vil generelt få temperaturer ned mellem -1 og -3 grader julemorgen. Lokalt kan man stå ned til -5 grader.