Vejr

Her kan solen komme igennem lørdag

På trods af en tåget og kold start, er der chancer for solskin.

Lørdag er begyndt med tåge og mange lave skyer, men der er gode chancer for, at solen stedvis bryder igennem.

Det er sikkert, at tågen letter de fleste steder i løbet af formiddagen, men mange steder bliver det i første omgang bare overskyet.

Flere steder er tågen dog ret tynd, og når solen får mere magt ved 11-12-tiden, så vil den kunne opløse tågen og vise den blå himmel over tågen og skyerne.

Lørdag morgen stak Storebælt-pylonerne med sine 250 meter op over tågen, og afslørede skyfrit vejr over "sky-suppen", som meteorologer ofte kalder lave skyer i stillestående vejr.

Jylland har gode chancer først på dagen

Flere steder kan man allerede nyde solen fra solopgang. De er markeret med hvide pile på satellitbilledet herunder. Andre steder forventes det, at der vil komme opbrud i løbet af dagen.

Sidst på formiddagen er chancerne for opbrud bedst i det jyske, hvor man på webkameraer kan fornemme, at solen allerede kan anes over tågen. På satellitbilledet klokken 9.30 kan man fornemme, at skyerne er lidt tykkere over de østlige egne.

Skyerne bevæger sig langsomt mod øst i løbet af dagen. Derfor vil nogle opleve, at det lukker til med skyer.

Andre vil være heldige at få nogle korte åbninger. Der ses en åbning over Østersøen markeret med gul pil, som måske kan give lidt sol over Sjælland en overgang. På Bornholm kan man også opleve vekslende skydække.

Det er en meget udfordrende opgave at forudsige skydækket på denne årstid, hvor solen har så lidt magt, at den sjældent har held med at opløse skyerne.

I TV 2 VEJRETS byvejr kan du således også opleve, at prognosen for din position viser, at solen bryder igennem, uden at det nødvendigvis kommer til at ske.

Det er meget svært for vejrprognoser at holde styr på tåge og lave skyer. Tjekker du vejret på flere vejr-apps, som DMI og YR, vil du således også med sikkerhed få forskellige svar på, om solen vil bryde igennem eller ej.

Temperatur

Temperaturen afhænger meget af skyerne; der hvor det forbliver skyet og diset, vil man ligge på kølige 1 til 3 grader.

Der hvor solen kommer igennem, kommer man op på 4 til 6 grader. Det vil føles lidt varmere, da der er meget svag vind, og solen trods alt kan lune lidt omkring middagstid.

I aften og i nat

Når solen går ned klokken 15.38 til 16.02, vil temperaturen styrtdykke, der hvor det er klaret op i løbet af dagen. Temperaturen kan igen i nat nærme sig minus 5 grader, men der vil også blive dannet tåge og skyer.

Søndag er vejrtypen meget lig den, vi har lørdag, hvor der stedvis vil være tæt tåge. Der vil dog helt sikkert også komme nogen sol igennem til de heldige søndag.