Vejr

Søndag byder på blæst, byger og sol

Vinden kommer til at blæse bygerne hurtigt væk, og ind imellem vil skyerne trække sig lidt til side.

Sidste dag i uge 47 bliver en dag, hvor ingen kan vide sig sikker på at undgå en kraftig byge, men det bliver også en dag, hvor der er chance for at se solen. Det fortæller meteorolog ved TV 2 VEJRET Lone Seir.

Dagen er begyndt lunt. I den sydøstlige del er der her til morgen målt ti graders varme, hvilket er usædvanligt varmt for årstiden. Den høje temperatur skyldes både mild luft, blæst og skyerne, der har holdt på varmen.

Temperaturen kommer til at falde lidt i dag, sådan at alle efterhånden får syv til ni graders varme.

Ligesom lørdag kommer vinden dog til at spille en stor rolle, og vinden vil også få det til at føles køligere, end termometeret viser.

Ude ved kysterne vil det føles som bare to til tre grader. Inde i land som fire til fem grader.

På den nordvestlige del af Vestkysten har der allerede været vindstød af stormstyrke her til morgen, og det vil der fortsat kunne være frem til omkring solnedgang. Dette gælder dog kun ude ved kysterne.

Generelt gælder det, at vi får en vestenvind, der bliver jævn til hård i den sydlige del af landet og hård vind til hård kuling i den nordlige del.

Selvom alle i dag risikerer at få besøg af en byge, og den også kan være kraftig, vil vinden hurtigt blæse bygerne videre. Mellem bygerne bliver der en god chance for at se solen.