Vejr

Kold luft blæser nu ned over Danmark - og giver solrig fredag

Det solrige vejr skal nydes, inden skyer og regn atter kommer frem til Danmark.

Efter torsdagens blæsende vejr strømmer kold og tør luft nu kortvarigt ned over Danmark.

Den lune luft, der har ligget over Danmark det meste af november, er afløst af polarluft, der i nattens og morgenens løb stedvis har givet vinterlige byger, som har været med både slud og hagl.

Mange steder er det fredag morgen frostvejr. Laveste temperatur er målt i Københavns lufthavn ved Kastrup, hvor termometeret har været nede på -1,5 grader.

Laveste temperatur natten til 20. november 2020

Den kolde polarluft, der fra nordvest strømmer ned over Danmark, er knastør, og dermed er der lagt op til en fredag med solrigt vejr.

Først på dagen kan der endnu komme enkelte byger i den vestlige og sydlige del af Jylland. Bygerne kan være med både slud og hagl.

Ellers venter en solrig dag i stort set hele landet.

Temperaturerne vil efter en kold morgen og formiddag stige til fem til syv graders varme i løbet af dagen, mens vinden vil aftage, og ud på eftermiddagen ventes relativt rolige vindforhold.

Vejrkort for fredag klokken 14.

Også fredag aften bliver der brug for hue og handsker.

Det stille og klare vejr får i den kolde polarluft hurtigt temperaturen til at falde i løbet af aftenen, hvor der flere steder i landet ventes let frostvejr, inden flere skyer sidst på aftenen og i løbet af natten atter kommer ind over landet fra vest.

Samtidig frisker vinden op fra sydvest, og allerede i løbet af natten kommer et regnvejr frem til Jylland.

Det varsler overgang til lunere vejr, som vil præge weekenden, der byder på både regn, blæst og to-cifrede varmeregrader.