Vejr

Koldt blæsevejr torsdag - og et sted med mulighed for efterårets første snebyger

En kraftig koldfront vil torsdag forandre vejret fra mildt til vinterligt.

November har været usædvanlig lun, men fra torsdag eftermiddag bliver der brug for det varme overtøj. Bor man i Nordsjælland, kan man måske endda forme efterårets første snebold torsdag aften.

Prognose torsdag klokken 18. I den kolde nordvestenvind kan der dannes byger over Kattegat, som lokalt kan være med slud eller tøsne.

Torsdag aften bliver bidende kold med temperaturer omkring 3 grader og et kraftigt blæsevejr fra nordvest. Der er god brug for hue og handsker, da vind og temperatur forbundet føles som let frost.

I vejrsituationer som denne ser man ofte, at der falder sne- og sludbyger over Nordsjælland. Det er byger, der dannes på grund af det relativt varme vand i den kolde luft. I forbindelse med en byge, falder temperaturen en anelse, så luften kun er lige over frysepunktet, mens bygen står på.

Der kan måske også dannes et par vinterlige byger i den nordlige halvdel af Jylland, men sandsynligheden er større i Nordsjælland.

Vejrkort med fronter torsdag formiddag. Endnu lun luft over Danmark, men kold luft fra nord trækker ned over Skandinavien.

Torsdag begynder lun, men koldfront sender vinterlig luft ned over landet

Torsdag morgen og formiddag vil en koldfront trække ned over Jylland fra nordvest. Fronten giver regn i Jylland, mens det endnu holder tørt i de østlige egne før middag.

Prognose torsdag formiddag. Endnu høje temperaturer i hele landet og med stormstød i Nordvestjylland.

Temperaturen vil i hele landet være mellem 7 og 10 grader. På forsiden af fronten blæser lun luft op fra sydvest, og lokalt kan der være vindstød af stormstyrke.

Prognose af vindstød torsdag middag. Sydvestenvind på forsiden af fronten og nordvestenvind på bagsiden.

På bagsiden af koldfronten drejer vinden i nordvest, og særligt i Nordjylland kan der komme stormstød. Tidligere prognoser har endda beregnet orkanvindstød ved Vestkysten.

Torsdag klokken 14. Koldfront over Østdanmark med stormstød på Bornholm og i Nordvestjylland.

Fronten får temperaturen til at falde med en håndfuld grader, og det klarer op med eftermiddagssol. Sidst på eftermiddagen og til aften vil temperaturen falde til mellem 2 og 6 grader.

De fleste steder vil det være klart og tørt torsdag aften, men lokale byger kan kortvarigt få naturen til at blive hvid. Det er dog tøsne, så sneen har svært ved at overleve.

Torsdag aften kan der lokalt komme et tyndt lag tøsne. Arkivfoto.