Vejr

Mandag kan blive blandt de varmeste novemberdage nogensinde i Danmark

Prognoser har mandag temperaturer op omkring 18 grader.

Der er mulighed for, at vi kan få ny temperaturrekord for november. Rekorden lyder lige nu på 18,5 grader og blev målt den 2. november 1968 ved Præstø på Sydsjælland.

Prognose af maximumtemperaturer mandag 2. november 2020.

De seneste prognoser har usædvanlig varmt vejr til Danmark på mandag med temperaturer generelt mellem 15 og 18 grader. Det er usædvanligt varmt i november.

Sidste år var den højest målte novembertemperatur 13,2 grader målt i Store Jyndevad i Sønderjylland 2. november. Derfor er 15 til 18 grader også ekstremt varmt. Sidst vi nåede over 15 grader på en novemberdag var 11. november 2015.

Kraftige Atlanterhavslavtryk virker som varmepumper

Det er sikkert, at flere lavtryk fra Atlanterhavet vil virke som varmepumper, og sende usædvanlig varm luft mod Danmark og resten af Vesteuropa. De seneste prognoser har en varmfront til at passere natten til mandag, og den efterfølgende koldfront passerer mandag eftermiddag og aften.

Prognose mandag 2. november 2020. Lavtryk i Nordsøen virker som varmepumpe, der hiver meget lun luft op over Danmark fra sydvest.

Det er mellem de to fronter, det bliver varmest, men hvis koldfronten kommer hurtigere, end prognoserne forudsiger, bliver det knap så varmt. Det er derfor endnu meget usikkert, hvor varmt det bliver på mandag. Selvom termometrene kommer højt op bliver det ikke behageligt efterårsvejr. Blæst og regn vil nemlig også dominere vejret på mandag.

Prognose mandag eftermiddag. Usædvanligt varmt i Vesteuropa.

På nedenstående tweet fra TV 2 Vejrets Sebastian Pelt kan man se prognosedata klokken 13 på mandag. Tallet 18 er intervallet fra 17,5 til 18,4 grader. Data er fra regnemodellen IFS fra det fælles europæiske regnecenter ECMWF.