Vejr

Ustadig onsdag kan byde på både regn, sol og tordenbyger

Det skiftende efterårsvejr fortsætter onsdag, hvor regntøjet skal findes frem store dele af dagen.

Kalenderen viser slutningen af oktober, og man er ikke i tvivl om årstiden, hvis man kaster et blik ud af vinduet.

Regn, rusk og gråvejr - men med chancer for lidt sol. Sådan lyder vejrudsigten i grove træk for onsdagsvejret i Danmark.

Radar - nedbør i Danmark lige nu

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. Vores online-vejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. Få en prognose for, hvor vejret er på vej hen. 

Se vores nedbørsradar her

Et meget kraftigt stormlavtryk, der har en fortid som den tropiske orkan Epsilon, befinder sig mellem De Britiske Øer og Island, og sender sine fronter med regn ind over Danmark fra vest.

Det har man onsdag morgen mærket over den østlige del af landet, hvor det fortsat regner.

Vejrsituationen onsdag eftermiddag. Der kommer byger fra vest, der kan være med torden, men også mulighed for solskin - især mod øst.

Herefter følger en periode, hvor det bliver mestendels opholdsvejr, og hvor man kan være heldig at se et glimt af solen. Der går dog ikke længe, før det igen er en god idé, at finde regntøjet frem.

Talrige byger bevæger sig fra Nordsøen ind over Danmark, og de kan stedvis være så kraftige, at de kan være med torden og hagl. Natten til onsdag var der også flere lynnedslag over dansk område i takt med, at fronten passerede.

De fleste byger vil falde over den vestlige del af landet, mens de bedste solchancer - og længste perioder med tørvejr - vil være at finde over de østlige egne.

Vinden bliver onsdag op til hård fra sydvest, og i forbindelse med bygerne kan vindstødene nå kulingstyrke.

Til gengæld kan vi fortsat nyde relativt mildt vejr for årstiden med temperaturer, der kan nå 12-13 grader som det højeste.