Vejr

Ustadigt efterårsvejr - regn og blæst resten af ugen

Regntøjet og paraplyen skal findes frem, men det bliver lunt efterårsvejr.

Lavtryk og fronter står resten af ugen i kø for at komme ind over Danmark. Det giver os frem til weekenden fortsat ustadigt efterårsvejr.

Synderen er den gamle tropiske orkan Epsilon, der hen over Atlanterhavet har udviklet sig til et kraftigt orkanlavtryk.

Det sender natten til onsdag sine fronter ind over Danmark. Sidst på ugen dannes der syd for resterne af Epsilon flere lavtryk med regn og blæst, som alle har kurs mod Danmark.

Prognose: Den tidligere orkan Epsilon sender sine fronter frem mod Danmark.

Regnfuld og blæsende nat

Allerede tirsdag mærker vi med opfriskende vind og byger lidt til resterne af Epsilon, der sender sine fronter ind over De Britiske Øer og Nordsøen.

Fra sent tirsdag aften og natten til onsdag vil fronten med regn og blæst passere Danmark.

Der venter således en regnfuld og blæsende nat med hård vind til kuling fra syd, der langs Jyllands vestkyst kan give vindstød af stormende kuling.

Ustadigt, men ganske lunt efterårsvejr.

I løbet af onsdagen aftager vinden kun langsomt, og langs kysterne kan det fortsat blæse fra sydvest med kulingstyrke.

Samtidig vil der især i Jylland komme en del byger, mens temperaturerne fortsat vil være relativt høje for årstiden med 10 til 12 graders varme.

Mere regn på vej

Torsdag kan flere steder i landet ende med at blive en 'pæn' efterårsdag, der kun vil byde på få byger og måske også lidt sol.

Derudover aftager vinden yderligere, mens temperaturen stadig ventes at kunne nå 10 til 12 grader.

Prognose: Fredag vil flere fronter passere Danmark fra vest.

Natten til fredag vil et nyt lavtryk, dannet i kølvandet på resterne af Epsilon, igen sende fronter med regn ind over Danmark fra vest.

Fredag kan blive en våd og regnfuld dag i det meste af landet, men da det er lun luft, der blæser frem mod os fra sydvest, kan temperaturerne i den sydvestlige del af landet nå 13-14 grader.

Lunt - men ustadigt weekendvejr

Weekendens vejr er noget usikkert, men meget tyder på gode chancer for tørvejr lørdag, inden nye lavtryk over Atlanterhavet i løbet af søndagen sender en ny front med regn og blæst ind over Danmark.

Ifølge de seneste prognoser vil den lune luft, der blæser frem mod os lørdag, kunne sende temperaturen op omkring 15 grader, mens søndagens mere blæsende og regnfulde vejr lader temperaturen holde sig omkring 11 til 13 grader.

Prognose: Forventet nedbør frem til søndag aften.

Når ugen er omme, kan der flere steder i landet være faldet mere end 20 millimeter regn, og i den vestlige del af Jylland, hvor man må holde mest for de fronter, der kommer ind fra vest, kan der stedvis falde mere end 40 millimeter.

Det ustadige og blæsende efterårsvejr ser også ud til at fortsætte ind i næste uge, hvor flere lavtryk og fronter skal frem mod Danmark fra vest.