Vejr

Kuldefrembrud giver vintervejr i Alperne

Lørdag styrtdykkede temperaturen i Alperne, og nedbøren faldt ned til 1000 meters højde som sne.

Den kølige efterårsluft, der de seneste dage har ligget over Danmark, er fortsat mod syd, hvor den lørdag eftermiddag ramte Alperne med vintervejr.

Både Schweiz, Sydtyskland og Østrig blev ramt af koldfronten, der efter nogle dage med lunt efterårsvejr, fik temperaturerne til at styrtdykke, og i over 1000 meters højde begyndte nedbøren at falde som sne.

Vintervejr i Obertauern i Østrig 11. oktober.

Vintervejret har især ramt nordsiden af Alperne, hvor der på flere af de af danskere kendte skiportssteder er faldet mellem 20 og 30 centimeter sne.

Temperaturen faldt ni grader på tre timer

Kuldefrembruddet gav på kort tid et markant temperaturfald. I Obertauern i Østrig viste termometeret klokken 15 lørdag eftermiddag lidt over 9 graders varme.

På blot tre timer var temperaturen klokken 18 faldet til frysepunktet, og søndag formiddag er der fortsat let frost og snefald.

Frem til i nat kan der fortsat falde sne især i Østrig. Og i takt med, at koldere luft strømmer frem fra nord, vil den kunne falde ned til under 1000 meters højde.

Vintervejr i Obertauern i Østrig 11. oktober.

Snevejr i Norge

Også i de norske fjelde har det sneet.

Lavtrykket, der hen over Danmark i weekenden har givet byger, gav lørdag snevejr i det sydlige Norge ned til 900 meters højde.

Ifølge det norske meteorologiske institut er der stedvis faldet mellem 10 og 20 centimeter sne i fjeldene.