Vejr

Det ser ikke for godt ud for efterårsferien, varsler Peter Tanev

Uge 42 byder på klassisk efterårsvejr med regn, blæst og lidt sol indimellem. Midt på ugen er der udsigt til barsk vejr.

Efterårsferien står for døren, og for de mange, som holder fri og bliver i Danmark, venter et vejr, som måske mest indbyder til indendørs aktiviteter. For selvom fredagen er tør og solrig, især mod øst, er et større regnvejr på vej fra vest. Når det er passeret henover aftenen og natten, vil et lille lavtryk fra Sydnorge bevæge sig ned over Danmark, og dette lavtryk vil i store træk styre weekendens - og dermed starten på efterårsferiens - vejr.

Weekendens vejr styres af et lavtryk tæt på Danmark. Banen på lavtrykket afgør, hvor blæsende lørdag og søndag bliver.

Kølig weekend med mulighed for kraftige vindstød

Mens modellerne er enige om, at weekenden generelt byder på temperaturer kun lige over 10 grader, lidt sol og en del nedbør, er der straks mere usikkerhed om vinden. Peter Tanev, meteorolog på TV 2 Vejret, uddyber:

- Lavtrykket skal ikke ændre meget bane, før vi kommer på sydsiden af lavtrykket. Og sker det, så ser det betydeligt mere blæsende ud.

Bevæger lavtrykket sig lige henover Danmark, vil vinden komme fra skiftende retninger, men ikke være kraftig. Hvis lavtrykket derimod, som nogle modeller viser, bevæger sig nord om Danmark, kan vi få op til stormende kuling i vindstødene.

Følg regnen på TV 2's radar

Husk, du kan altid følge regnen på vejr.tv2.dk eller vores app. Vores radar viser, hvordan regnen bevæger sig, og hvor den er på vej hen. 

Følg regnen her

Mandag og tirsdag ligner de pæneste dage i uge 42. Herefter ser det meget regnfuldt og blæsende ud.

Mandag og tirsdag er bedste bud på lidt sol indimellem

Mens oktober hidtil har været varmere end normalt, med flere dage hvor temperaturen har været oppe på 16-17 grader, vil uge 42 byde på helt normale oktober-temperaturer på gennemsnitligt 11-13 grader. Der er altså god grund til at finde termotøjet frem til børnene, og går man efter en udendørs aktivitet med mulighed for lidt tørvejr, er mandag og tirsdag i den kommende uge det bedste bud.

Især mandag kan det være koldt, men også klart med en del sol først på dagen, men herefter vil skyer, byger og måske lidt sol indimellem dominere både mandag og tirsdag.

Mandag og tirsdag byder på byger med lidt sol indimellem. Fra onsdag og frem ser det regnfuldt og meget blæsende ud.

Mulighed for store mængder regn og blæst

Efter to dage med ustadigt vejr venter en vejrmæssigt spændende onsdag og torsdag. Et lavtryk nærmer sig fra sydøst, og det har potentielt store mængder regn og blæst med sig. Især torsdag kan blive meget blæsende ved Østersøen i kombination med regn. Peter Tanev maner dog til besindighed, inden man aflyser sommerhusturen eller graver samtlige brætspil frem.

- Lige nu ser det altså ikke for godt ud for efterårsferien, men man skal huske på, at når vi kigger så langt frem, er det altid usikkert, hvad der sker, så vi kan håbe, at der kommer mindre vind og regn, siger han.