Vejr

Mandag ender med sol og op til 20 grader

Men vi skal væbne os lidt med tålmodighed.

Den nye uge starter rent vejrmæssigt stort set, hvor den forrige slap.

De fleste danskere er stået op til skyet, diset og tåget vejr.

I nattens løb er der nemlig dannet dis og tåge mange steder, og der går nogle timer, før solen har fået bugt med gråvejret.

Mandag formiddag vil der fortsat være skyer, dis og tåge mange steder i Danmark.

Ovenover tågen er himlen blå

Der er ikke langt til det flotte vejr, men vi skal vente på, at solens varme stråler får tågen til at fordampe. Det går stærkest, når der går hul på tågen, så landjorden bliver varmet op. På den måde varmes tågen op nedefra, og det er den mest effektive måde at få tågen og de lave skyer til at fordampe på.

Så snart tågen letter, stiger temperaturen, og i eftermiddagstimerne kan man flere steder i den syd- og østlige del af landet opleve temperaturer på 20-22 grader som det højeste.

Da der samtidigt ikke vil være megen vind, vil man tydeligt kunne mærke septembersolen varme, selvom vi blot er en dag fra efterårsjævndøgn.

Vejrkort mandag eftermiddag klokken 16.30. Der vil være sol mange steder, men enkelte steder kan skyerne blive på himlen.

Det er dog ikke alle steder, hvor man kan være sikker på at få solen at se. Enkelte steder, navnligt i kystnære områder, kan skyerne blive liggende, og i den nordvestlige del af Jylland kan der også være skyet en del af dagen.

Både tirsdag og onsdag fortsætter den samme vejrtype, og måske kan temperaturen nå 23-24 grader.