Vejr

Nyd det - lørdag byder på pænt sensommervejr og op til 21 grader

Selvom vi kun er tre dage fra efterårsjævndøgn, står vi foran endnu en flot weekend.

Der er lagt op til endnu en pæn sensommerdag, og der er god grund til at se frem til weekenden. Solen vil bryde igennem de fleste steder, vinden vil kun være svag, og nogle steder kan se frem til 21 grader.

Med andre ord fortsætter det fine vejr lidt endnu.

- Dagen er kommet ganske pænt fra start. Der har været lidt mindre tåge, end vi regnede med, og så har temperaturen her til morgen været meget tæt på frysepunktet i det sydlige Jylland, fortæller meteorolog ved TV 2 Vejret Jens Ringgård Christiansen.

Nogle steder vil have lave skyer her til morgen, men i løbet af formiddagen vil solen bryde igennem de fleste steder, og der vil generelt være pænt solskin mange steder i landet.

Spørgsmålet er naturligvis, hvor længe den pæne sensommer varer. Vi er trods alt kun tre dage fra efterårsjævndøgn.

- Det er lidt for tidligt at sige noget, om de kommende weekender, men på den her tid af året, vil jeg råde alle til at nyde alle de gode weekender, vi måtte få, siger Jens Ringgård Christiansen.

Den helt afgørende forskel i forhold til en varm dag om sommeren er dagens længde. Vi har nu fem timer og 13 minutter mindre sol i løbet af dagen.
Dagen starter med tåge, men solen vil hurtigt bryde igennem.
Billedet her viser dagens tågede start. Senere vil solen have brudt igennem, så der vil være pænt med sol her også.
Selvom kortet siger 20 grader, er det ikke usandsynligt, at Nordjylland og Nordsjælland rammer 21 grader på et tidspunkt i løbet af dagen.
Ved spisetid i aften vil været fortsat være lunt for årstiden mange steder.